Bebe Trudnice

Zanimljive ideje za vaš baby shower

Zanimljive ideje za vaš baby shower Bebe.hr portal

Baby shower označava prvu službenu proslavu za vašu buduću bebu pa je bitno da se ova proslava pamti! Kako biste proslavu učinili nezaboravnom, potrudite se oko svih detalja. Pomno osmislite dekoraciju prostora, hranu koju ćete poslužiti, odjeću koju ćete nositi vi i vaše dijete, dizajn pozivnica i slične stvari.

Najbolji način da vaša proslava izgleda fantastično svakako je da prije svega spomenutog – osmislite temu. Tema će povezati sve dijelove proslave i olakšati vam zadatak nabave dekoracije, a vašim gostima dat će ideju za poklone.

Baby shower koji priređujete možete prilagoditi ovisno o svom ukusu i stajalištima. Moguće je i da vam se stereotipno mišljenje „Ružičasto je za curice, a plavo za dečke.“ uopće ne sviđa pa ćete se odlučiti za unisex dekoraciju koja bi se svidjela i dječacima i djevojčicama. U svakom slučaju, izbora je mnogo.

 

Baby shower s temama kao što su životinje, slatkiši ili planeti svidjet će se svima

Neovisno o spolu vašeg djeteta (ili djece) ove univerzalne teme svidjet će se baš svima jer su slatke, simpatične, ali i obrazovne. Pozivnice za goste možete oslikati sami ili angažirati osobu koja će to učiniti umjesto vas. Dekoracija doma također neće predstavljati prevelik problem jer ćete ukrase moći napraviti sami ili se jednostavno zaputiti u neku od trgovina u svome gradu. Muller, Pepco i slične trgovine odlične su za pronalazak bezbroj različitih ukrasa koji prikazuju životinje, kolačiće ili planete.

 

baby shower

 

Ako imate blizance – neka se to vidi u vašoj temi!

Tema za vaše zabave kada su blizanci mogu biti „Zečići blizanci“, „Sove blizanci“ ili možda „Dvije šalice“. Ovisno o temi koju odaberete pobrinite se da na vašoj pozivnici stoji nešto slično ovome: „Pogodite tko nam uskoro stiže…“.

Obavezno uključite ilustraciju dviju životinjica ili stvari koje ste odabrali, a koja će simbolizirati vaše blizance na putu. Odaberite tematsku paletu odgovarajućih boja. Budite kreativni i likove koje ste odabrali prikažite zajedno koliko god možete. Kao nadjev za tortu, dekor za stol ili bilo koji drugi način koji zamislite. Svrha dekora za blizance trebala bi biti najava dolaska čak dvije bebe pa tu činjenicu istaknite na svakom koraku.

 

 width=

 

 

Ako biste voljeli istaknuti spol djeteta slobodno to učinite

Jako ste sretni jer ćete roditi djevojčicu ili dječaka i to želite obznaniti baš svima? Nema problema! Poigrajte se bojama, igračkama i simbolima koje povezujemo s određenim spolom. Iako ne možete znati hoće li se vaša djevojčica u budućnosti željeti igrati s lutkama, a dječak s autićima – ipak nešto od toga možete iskoristiti kao dekoraciju za baby shower. Kako biste signalizirali da očekujete djevojčicu, uredite prostor u pastelnim tonovima, ukrasite tortu, pozivnice i prostoriju lutkama, kolačićima ili šminkom. Ako organizirate zabavu za dječaka, ukrasite prostor tamnijim nijansama plave ili ljubičaste, autićima, vlakovima, bagerima – možda košarkaškim ili nogometnim loptama.

 

 width=

 

Neka priprema baby shower zabave bude gušt, a ne obveza. Nalazite se u prekrasnom razdoblju u kojemu biste trebali maksimalno izbjegavati stres pa za pripremu zabave uzmite koliko god vremena vam je potrebno. Ne postavljajte si stroge rokove i zamolite nekoga da vam pomogne oko organizacije. Čak i ako sve ne ispadne točno onako kako ste zamislili – to i nije poanta. Poanta je da predstavite svoje dijete najbližima i dobro se zabavite.

POVEZANO: Želite organizirati Baby Shower? Kada ga planirati i tko ga organizira?