0-6 mjeseci 1. godina 2. godina 3. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Novorođenčad

Gubitak sluha na jedno uho: bebe i mala djeca

Gubitak sluha na jedno uho: bebe i mala djeca Bebe.hr portal

Gubitak sluha na jedno uho sada se identificira već u prvih nekoliko mjeseci života pomoću programa za provjeru sluha novorođenčadi.

Međutim čak i ako je slušni ekran vaše bebe normalan pri rođenju, još uvijek je moguće da malo dijete kasnije razvije gubitak sluha na jedno (ili oba) uha.

Djecu koja imaju gubitak sluha na jedno uho treba pregledati pedijatar audiolog i liječnik specijalist za uho, grlo i nos ili pedijatar.

Kako primijetiti gubitak sluha na jedno uho?

 

Gubitak sluha na jedno uho

Većina roditelja neće primijetiti probleme sa sluhom svoje bebe u prvih nekoliko mjeseci života. Razlog tome je što su bebe često u tihom području i drže ih se blizu kada im se govori. Kako vaše dijete počne hodati i istraživati ​​okolinu, moglo bi vas teško čuti. S obzirom da je dalje ili u bučnoj prostoriji.

• Vašem djetetu može biti teško čuti kako govorite dok vozite i ne može vam vidjeti lice.
• Ako vaše dijete ima gubitak sluha na jedno uho, često će imati problema s odabirom smjera iz kojeg zvukovi dolaze. Budući da će vaše dijete sve dobro čuti na uho koje bolje čuje, činit će se da svi zvukovi dolaze s te strane. Ovo je još jedan razlog zašto djeca mogu djelovati vrlo nedosljedno u svom odgovoru na glasove i druge zvukove.

Postoje neki dokazi koji pokazuju da se neka djeca s oštećenjem sluha na jednom uhu razvijaju normalno, dok se druga ne razvijaju. Važno je dobiti informacije o podršci za svoju bebu i kako zaštititi uho koje bolje čuje i kod kuće i u školi.

 

Kako mogu pomoći svom djetetu?

Govor tijela bebe

 

POVEZANO: Grlobolja kod beba i male djece