0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Kako ublažiti bolove u gornjem dijelu leđa tijekom trudnoće

Kako ublažiti bolove u gornjem dijelu leđa tijekom trudnoće Bebe.hr portal

Moguće je ublažiti bolove u gornjem dijelu leđa tijekom trudnoće. Kako biste ih spriječili potrebno je redovito se istezati. Zatim izbjegavati podizanje teških predmeta i održavati dobro držanje. To je zato što uspravno stajanje može ublažiti napetost i stres. Ostati aktivan i dobiti zdravu količinu težine također je ključno.

Osim navedenog preporuča potporne cipele i dobar grudnjak mogu učiniti veliku razliku. Osobito ako je bol u gornjem dijelu leđa uzrokovana povećanjem mase grudi.

 

ublažiti bolove u gornjem dijelu leđa

 

Neki stručnjaci također predlažu prenatalnu masažu koja može ublažiti bolove u gornjem dijelu leđa. Topli ili hladni oblozi također bi mogli biti vrijedni pokušaja. I nemojte se bojati pitati svog liječnika o lijekovima protiv bolova ako nelagoda potraje.

Iako je bol u gornjem dijelu leđa tijekom trudnoće rjeđa od boli u donjem dijelu leđa, ona nije neuobičajena. Većina trudnica opisuju bol kao tupu, ali intenzivnu. Također ima tendenciju pogoršanja kako dan prolazi, posebno za mame koje cijeli dan stoje na nogama

 

Kada počinje bol u gornjem dijelu leđa u trudnoći?

 width=

 

Neudobnost u leđima u trudnoći može se pojaviti bilo kada, ali bol u gornjem dijelu leđa obično pogađa one u prvom i trećem tromjesečju. Možete zahvaliti povećanom stresu i hormonalnim valovima u ranoj trudnoći. U trećem tromjesečju za to su vjerojatno krive sve veće grudi i promjena centra gravitacije.

 

Postoji li siguran način za liječenje bolova u leđima tijekom trudnoće?

ublažiti bolove u gornjem dijelu leđa

 

Bol u leđima u trudnoći može biti posljedica normalnog opuštanja zglobova do kojeg dolazi zbog hormona koji se luči pod nazivom “relaksin”. Ali često se mišići mogu grčiti ili živci mogu biti ukliješteni tijekom ovog procesa.

Neki sigurni modaliteti u trudnoći uz masažu i lokaliziranu toplinu su fizikalna terapija, vješti kiropraktičar obučen za pomoć trudnicama i akupunktura. Vaš liječnik također može propisati i lijekove za ublažavanje grčeva mišića.

POVEZANO: Tjelesna aktivnost, spavanje i prehrana tijekom trudnoće