Djeca

Pada kiša, pa što onda?! Igrajte se u lokvicama!

Igre po lokvicama

Foto: senivpetro, gpointstudio / Freepik

Igre po lokvicama mogu biti izuzetno zabavne i edukativne aktivnosti za djecu vrtićke dobi. Ovih nekoliko kreativnih i sigurnih igara možete organizirati za djecu, uzimajući u obzir njihovu sigurnost i zabavu.

  1. Lokvica lopscotch (Čovječe ne ljuti se): Nacrtajte igru sličnu “Čovječe ne ljuti se” na betonu gdje će svaka kućica biti lokvica. Djeca skaču s jedne lokvice na drugu kako bi došla do cilja. Ova igra razvija motoričke vještine i ravnotežu.
  2. Lov na blago u lokvicama: Sakrijte male vodootporne igračke ili predmete u lokvicama. Djeca traže predmete, što potiče istraživački duh i igru otkrivanja.
  3. Utrka s lokvicama: Organizirajte utrku gdje djeca moraju preskakati lokvice.
  4. Umjetnost s lokvicama: Dodajte jestive boje u lokvice i dajte djeci četke ili spužve. Djeca mogu slikati po pločniku koristeći obojene lokvice, potičući kreativnost i igru bojama.
  5. Mjerenje lokvica: Naučite djecu kako koristiti mjernu traku ili vladar za mjerenje dubine lokvica. Ova igra je zabavna i edukativna, uči djecu osnovama mjerenja.
  6. Ples u lokvicama: Pustite glazbu i potaknite djecu da plešu oko lokvica ili kroz njih.Ovo je odličan način za poticanje tjelesne aktivnosti i koordinacije. Ples potiče ritmičko gibanje i tjelesnu koordinaciju.
  7. Izrađivanje luke: Izradite brodiće od papira i puštajte ih po lokvicama, vjetar će ih pokrenuti i zabaviti i vas i djecu (dok se brodić ne raspadne pa imajte i rezervni).
Igre po lokvicama
gpointstudio / Freepik

Sigurnosne napomene:

  • Uvijek provjerite dubinu i sigurnost lokvica prije igre.
  • Osigurajte nadzor odraslih tijekom igre.
  • Djeca bi trebala nositi odgovarajuću obuću kako bi izbjegli klizanje.

Igre po lokvicama su sjajan način za poticanje tjelesne aktivnosti, kreativnosti i istraživačkog duha kod djece vrtićke dobi. Osim toga, ove igre mogu biti odličan način za učenje o prirodi i znanstvenim konceptima vezanim uz vodu.

Igre po lokvicama
Freepik

POVEZANI ČLANCI: Igre za trogodišnjake