2. godina 3. godina Djeca

Izlet s djecom : Aquarium Pula

Aquarium Pula

Aquarium Pula službeno se naziva “Akvarij u Puli – Centar za morsko obrazovanje” popularna je atrakcija, pogotovo za najmlađe. Ovaj akvarij nalazi se u blizini prekrasnog arheološkog nalazišta, Arene, i pruža posjetiteljima priliku da istraže bogatstvo morskog svijeta Jadranskog mora. Prepoznat je kao edukativno, znanstveno i zabavno središte uvršteno u sam vrh turističkih atrakcija grada Pule. Dio prihoda namijenjen je i održavanju utvrde Verudela i zaštiti ugroženih životinja kao što su morske kornjače, plemenite periske, morski psi i raže.

Akvarij Pula ima veliku zbirku morskih vrsta i pruža jedinstveno iskustvo promatranja raznolikog podvodnog svijeta. Posjetitelji mogu vidjeti brojne ribe, rakove, meduze, morske pse, morske kornjače i druge morske organizme. Akvarij također ima interaktivne izložbe koje pružaju edukativne informacije o morskom ekosustavu i očuvanju morskog svijeta.

Zanimljivosti

Aquarium Pula smješten je u 130 godina staroj utvrdi Verudela, koja je dio austro-ugarskog obrambenog sustava grada Pule, koji predstavlja vrhunac europske fortifikacijske arhitekture 19. stoljeća. Na krovištu utvrde, uz predivan pogled na more i grad Pulu, posjetitelji mogu vidjeti i čeličnu kupolu.

Na površini većoj od 2 500 m2 vanjskog i unutrašnjeg prostora nalazi se jedan od najraznovrsnijih prikaza morskog života Sredozemlja u Europi, kao i brojne tropske morske i slatkovodne izložbe.

Morski psi, meduze i morski konjići najpopularniji su stanovnici akvarija. A Centar za oporavak morskih kornjača, kao najvažniji doprinos očuvanju mora, ne smije se propustiti. Kliknite za više informacija Aquarium.

Ako posjećujete Pulu i zanimaju vas morski svijet i biološka raznolikost, Aquarium Pula je vrijedno mjesto za posjetiti i istražiti. Za sve osobe s invaliditetom, omogućena je i mobilna rampa od prizemlja do 1. kata.

POVEZANO: Gdje na izlet s malim djetetom? Donosimo popis!