1. godina 2. godina Djeca

Izljevi bijesa kod djece od 17 mjeseci

Izljevi bijesa kod djece od 17 mjeseci Bebe.hr portal

Komuniciranje i igranje djece od 17 mjeseci odvija se na razne nove načine te sada ukazuje na mnogo više od osnovnih potreba. Ovo je vrijeme koje će za svako dijete biti različito. Ali postoje neki znakovi verbalne i neverbalne komunikacije koji su svojstveni većini.

Vaša 17-mjesečna beba sada pokazuje interes za učenje novih stvari i upija sve oko sebe. Ovo je vrijeme u kojem im trebate „dati“ riječi koje su im potrebne da bi opisali svoje okruženje. Kao i priliku da vježbaju vještine poput hodanja uz stepenice ili crtanja flomasterom.

Svako dijete dostiže prekretnice govora u različito vrijeme. Djetetov će se razgovor najviše razvijati ako vi kao roditelj stalno razgovarate s njim/njom. Čitajte bebi naglas i pričajte što radite tijekom dana. Također možete opisati što vaš zaposleni mali mališan radi. Potaknite svoju 17-mjesečnu bebu da pokuša izgovoriti riječi. Kad nešto traže, neka ponove naziv predmeta.

 

Izljevi bijesa kod djece od 17 mjeseci

Izbjeći izljeve bijesa

 

Izljevi bijesa prilično su normalna, ali iritantna pojava. Nažalost, često su neizbježni pa se s njima treba pokušati nositi na idući način;

  1. Prije nego što preuzmete kontrolu nad situacijom, morate imati kontrolu nad sobom. Duboko udahnite i učinite ono što trebate učiniti da se smirite prije no što se nosite s bijesom svog malog djeteta.
  2. Napravite pauzu. Učinite isto za svoje dijete koje se baca po podu od bijesa. Neki roditelji imaju stolac za odmor. Drugi imaju time-out kut. Postavite tajmer i recite svom djetetu da uzme odmor kako bi se pokušalo smiriti.
  3. Ako vaše dijete ima izljev bijesa jer želi nešto što ste odbili kupiti, nemojte popuštati. Ovo će ga naučiti da na ovaj način ne može ništa postići.
  4. Ignorirajte izljev bijesa. Ponekada, ovo može biti vrlo učinkovito. Ako vaše dijete ima ispad bijesa kako bi vas natjeralo da učinite nešto što ne želite, ignorirajte ispad bijesa. Na kraju će se umoriti od udaranja i vrištanja i shvatit će da to nije način na koji se trebaju ponašati ili dobiti ono što žele.
  5. Odaberite svoje bitke.

 

Ovakvo ponašanje zapravo je potpuno normalno jer dijete u ovom razdoblju uči izražavati se na sve moguće načine. Ovo je vrijeme kada počinje formirati svoje osobne želje i htijenja, koja ponekada i nisu u skladu s roditeljskim mogućnostima. Upravo zato dolazi do izljeva bijesa s kojima je potrebno nositi se. Dobra je vijest da će dijete ovakvo ponašanje najvjerojatnije prerasti.

POVEZANO: Izljevi bijesa kod djece : Što nam ukazuju i koji su uzroci?