0-6 mjeseci 1. godina 2. godina 3. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Novorođenčad

LA ROCHE-POSAY U VELIKOJ KAMPANJI ZA RODITELJE

LA ROCHE-POSAY U VELIKOJ KAMPANJI ZA RODITELJE Bebe.hr portal

 width=

Laboratoriji La Roche-Posay prije više od 20 godina stvorili su LIPIKAR – liniju proizvoda za suhu i atopiji sklonoj koži kod djece i odraslih koja se dokazala učinkovitom u brojnim kliničkim studijama.  La Roche-Posay pokrenuo je LIPIKAR kampanju o roditeljstvu kako bi istaknuo važnu ulogu očeva u psihološkom i emocionalnom razvoju djece te promicao ravnopravnu ulogu oba roditelja u odgoju djeteta.

Baš kao što su tate tu da budu zaštitnici i heroji svojoj djeci, tako je i LIPIKAR najpouzdaniji zaštitnik njihove kože već od prvog dana rođenja, pri čemu je Lipikar Baume AP+M saveznik svakog roditelja. Namijenjen je bebama, djeci, ali i odraslima s vrlo suhom kožom sklonom atopiji, a njegova formula smanjuje učestalost pojave jake suhoće kože i pomaže u obnovi kožne barijere. Uz to, poboljšana je sastojkom mikroresyl koji pomaže da se mikrobiom vrati u ravnotežu. Istraživanja pokazuju da redovita primjena ovog proizvoda smanjuje poremećaj sna kod 81 posto djece s kožom sklonom atopiji.

“Ovisno o stupnju ekcema roditeljima savjetujem redovitu njegu kože djeteta, uz kortikosteroidnu terapiju kod izraženijih ekcema, uljne ili kremaste Lipikar Syndet AP+ kupke uz Lipikar Baume AP+M balzam za njegu. Oba moja sina su imala manje ekceme koje sam uspješno rješavao s kozmetikom iz linije La Roche-Posay, a koje i danas redovito koristimo”, izjavio je dr. Domagoj Ćužić čija je i osobna preporuka LIPIKAR njega.

Lipikar Baume AP+M ima trostruko djelovanje te trenutno umiruje nadraženu kožu cijele obitelji i sprječava ponovno pogoršanje stanja kože, a prorjeđuju se i razdoblja pojave izrazite suhoće i češanja. Preporuka je da se upotrebljava dva puta dnevno – ujutro nakon tuširanja i navečer prije spavanja.

 

LIPIKAR PREPORUČUJU I OČEVI

 width=

 Da i tate uistinu preporučuju La Roche-Posay LIPIKAR proizvode za njegu djece posvjedočio je i Aleksandar Jovanović, Riječanin koji na svome blogu oduševljava pričama o roditeljstvu iz svoje perspektive: „Uloga tate mi jako godi i jako me veseli. Obožavam provoditi vrijeme s djecom, pa čak i mijenjati pelene. Bez obzira na svoje godine i dalje sam zaigran pa sve što radimo pokušavam pretvoriti u igru. Tako nam je i korištenje Lipikar proizvoda ušlo u veselu rutinu nakon kupanja. Tatin je posao postao posao zaštitnika, dok je Lipikar definitivno postao zaštitnik kože naše djece. Posebice Baume AP+M balzam koji dovodi mikrobiom u ravnotežu, čiji manjak rezultira suhom kožom. Malo ja mažem njih, malo oni pomognu meni namazati moje suhe ruke i svi smo sretni, njegovani i zaštićeni“.

Učinkovitost LIPIKAR proizvoda potvrđuje i Marino Manzoni, mag. ing. brodostrojarstva i tehnologija pomorskog prometa koji je odlučio napustiti svoju uspješnu karijeru kako bi se u potpunosti mogao posvetiti odgoju svoje 18-mjesečne djevojčice. Uz to, pokrenuo je i organizaciju Daddyhood Europe koja promovira aktivno očinstvo te se zalaže za ravnopravno roditeljstvo. „Kod problema s kožom koristimo proizvode koje preporučuju stručnjaci, a i nama su se pokazali učinkoviti, kao što primjerice kod pojave suhe kože, crvenila i svrbeža koristimo La Roche-Posay Lipikar proizvode. Oni su nam se pokazali dobri od prvog dana pa smo ih uvrstili u našu svakodnevnu rutinu njege“, kazao je.

Svi La Roche-Posay proizvodi iz LIPIKAR linije su hipoalergeni, bez mirisa te dermatološki i alergološki ispitani pod nadzorom pedijatra.

 

Dodatne informacije o mikrobiomu i Lipikar proizvodima možete pronaći na službenoj internetskoj stranici La Roche-Posay.