Djeca

Zekanje u Zoo vrtu

Zekanje u Zoo vrtu Bebe.hr portal

 width=

Zekanje u Zoo vrtu tradicionalna je manifestacija koja se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održava na Uskrsni ponedjeljak.

U ponedjeljak 5. travnja u 11 sati životinjama će biti podijeljene uskrsne pisanice.

 width=

Neke će životinje dobiti kaširane pisanice ispunjene omiljenom hranom, a neke kuhana jaja obojena prirodnim bojama. Životinje u čijim će nastambama osvanuti šarene pisanice, su prstenastorepi lemuri, afrički lavovi, merkati, nosati rakuni, smeđi kapucini, čimpanze i bjeloruki giboni.

U 12 sati na Zebrinu trgu Damir Hoyka će predstaviti svoj roman za djecu Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment. Predstavljanje će voditi Ana-Marija Percaić, a o knjizi će govoriti akademik Igor Vlahović i ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Ove godine Zekanje u Zoo vrtu dio je Festivala proljeća u Divljem srcu grada, nove manifestacije koja povezuje buđenje prirode, u prvom redu životinjskog svijeta, s uskrsnim običajima.

Zoološki vrt grada Zagreba prigodno je ukrašen. Uz velike pisanice koje su oslikali zagrebački vatrogasci, umjetnici i kreativci, a koje se mogu razgledati na Edukacijskom trgu, Vrt krase i drugi ukrasi s uskrsnim motivima poput pilića i zečeva.

Partneri Festivala su Panasonic, Biorela i Cewe.

Festival traje do 11. travnja 2021. godine.

 width=

 width=

 width=