Djeca

Ovih 7 pitanja morate postaviti djeci

Ovih 7 pitanja morate postaviti djeci Bebe.hr portal

Budite i vi mudar roditelj i koristite moć pitanja kako biste dobili uvid u razmišljanje svog djeteta, ali također kako biste ih bolje razumjeli. Evo nekoliko sjajnih pitanja koje biste mogli postaviti svom djetetu dok sjedite za stolom i objedujete ili dok se vozite automobilom. Zadaća postavljenih pitanja jest da budu kao odskočne daske koje će povezati vas i vaše dijete kroz razgovor. Pitanja su zabavna onoliko koliko ih vi predstavite takvima.

Svaki dan jedno novo pitanje

Isprobajte svaki dan jedno od ovih pitanja i polako krenite sa smišljanjem svojih. Možda ćete biti iznenađeni onim što ćete naučiti.

  1. Koji ti je najdraži dan u tjednu i zašto baš taj?
  2. Koja ti je nadraža stvar u našoj obitelji, što ti je baš na samom vrhu?
  3. Koliko puta dnevno misliš da te trebam pohvaliti, zagrliti ili reći da te volim?
  4. Da možeš imati jednu supermoć, koja bi to bila? I za što bi je odlučio/la koristiti?
  5. Da ti sad dam 100 kuna, što bi kupio s kim?
  6. Zamisli da uopće ne moraš spavati noću. Što bi onda radio/la?
  7. Kakav mora biti tvoj najbolji prijatelj ili prijateljica?

Nakon što ste svom djetetu postavili sva ova pitanja, dajte si zadatak da svaki dan izdvojite po par minuta i smislite nekoliko novih. Iako će vam se možda činiti da su pitanja uobičajena, djeca vas uvijek mogu iznenaditi. Naš dodatni savjet je da odgovore zapisujete. Jednog dana bit će vam drago sve to iznova pročitati, a vašem djetetu bit će zanimljivo kad vidi kako je razmišljalo u tom razdoblju.

Jedno od zabavnijih pitanja koje svom djetetu možete postaviti je i ono vezano uz vaše godine i primjerice visinu. Sigurni smo da će vas njihovi odgovori od srca nasmijati, jer ćete shvatiti koliko se razlikuje njihova percepcija. Zato, nemojte se iznenaditi niti krivo shvatiti ako vaše dijete kaže da ste visoki 3 mestra i imate 105 godina.

 width=