1. godina Djeca

Pokloni za prvi rođendan primjeren dobi

Pokloni za prvi rođendan

Pokloni za prvi rođendan djeteta mogu vam zadati glavobolju ako niste potpuno sigurno što bi se moglo svidjeti tako maloj bebi. Sada kada vaša mala ljubav ima cijelu godinu učenja i rasta iza sebe, oni su još interaktivniji u svojoj igri – i oduševljeni svojim igračkama. No odlučiti koje igračke će doista zaokupiti njihovu pozornost može biti proces. Uostalom, mala djeca se razvijaju velikom brzinom, a njihove sposobnosti i interesi stalno se mijenjaju.

U ovoj fazi razvoja mnoga djeca počinju izgovarati svoje prve riječi, sve se više vezuju za svoje omiljene stvari i igraju jednostavne igre. Imajući to na umu, predmeti koji pomažu u razvijanju jezičnih vještina i senzorne igračke koje mogu vući, gurati i bockati uvijek su siguran pogodak (vjerujte nam, djeca vole ponavljanje!).

Najbolji darovi za jednogodišnjake su oni koji uključe njihova osjetila – od glazbenih instrumenata do zvečki, knjiga primjerenih ovoj dobi i kocki za slaganje. Podržite procvat bebinih jezičnih vještina uz knjigu pjesmica za djecu. Pjevane priče će umiriti i oduševiti mališane prije spavanja, a sve to istovremeno postavljajući temelje za jake vještine pismenosti.

Pokloni koji će oduševiti vašeg mališana

Guralice svih vrsta idealan su poklon za prvi rođendan. Autići na koje beba može sjesti i odguravati se potaknut će ju na kretanje.  S ovakvim autićima bebe se igraju i prije no što prohodaju, a često im pomažu i pri prvim koracima kada autić guraju ispred sebe.

Magneti i magnetna ploča. Kupite svom jednogodišnjaku magnete koje će moći postavljati na ploču. Ova igra zasigurno će mu se svidjeti jer će ubrzo vidjeti da magnete može postavljati na različite načine. Jedino na što trebate obratiti pažnju jest veličina magneta – neka magneti budu dovoljno veliki da ih dijete ne može progutati. Ovo je, naime, razdoblje života u kojem djeca upoznaju svijet lizanjem predmeta.

Didaktičke igračke koje pomažu djeci u razvoju uvijek su dobar poklon. Uz njih razvijaju finu i grubu motoriku, koordinaciju ruka-oko, uče brojeve, slova i boje. Za jednogodišnjake odlična didaktička igračka je toranj s prstenovima za slaganje ili kućice u koje treba ubacivati određene oblike.

Različite bojice za bojenje na papiru. Jedna od omiljenih dječjih igara svakako je bojenje i crtanje. Poklonite svom jednogodišnjaku set bojica neobičnih nijansi. Ovo je izvrstan način da dijete počne učiti nazive boja i prepoznavati ih u stvarnom svijetu.

Pokloni za prvi rođendan ne moraju biti ogromni, skupi, dovoljno je da ih darujete od srca i da bebi posvetite osmijeh i malo svojeg vremena.

POVEZANO: Bojanke za djecu: Potaknite kreativnost putem bojenja