0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Igračke za bebe za poboljšanje motoričkih vještina!

Igračke za bebe za poboljšanje motoričkih vještina! Bebe.hr portal

Saznajte koje igračke za bebe su najbolje kada su u pitanju motoričke vještine vaše bebe!

Života vaše bebe u prvoj godini života vrijeme je ispunjeno istraživanjem, otkrivanjem i učenjem. I dok se mozak vašeg mališana može mijenjati i rasti na mnogo složenih načina, vaša zajednička igra može biti jednostavna, jasna i, prije svega, zabavna.

Igračke za bebe na našem popisu potiču razvoj fine motorike na mnogo različitih načina. Koristite ih za interakciju sa svojim mališanom dok ih držite u krilu, ili zajedno ležeći.

Kako vaša beba stari i počinje učiti sjediti i na kraju puzati i hodati, možete prilagoditi svoje vrijeme igre u skladu s tim.

Međutim uvijek imajte na umu da je vaš pedijatar najbolji izvor informacija ako ikada budete imali pitanja o tome razvija li se vaša beba normalno ili ne.

 

Igračke za bebe za jačanje motoričkih vještina

 

Blokovi koji se grade

 width=

Što je zabavnije od skupa blokova? Pravi klasik, blokovi su savršena prva igračka za poticanje mnogih važnih razvojnih koncepata, uključujući finu motoriku. Možete pronaći i setove koji uključuju blokove, kao i senzorne lopte i životinjske figure.

 

Igračke za bebe – zvečke i loptice

Igračke za bebe

Hvatanje i povlačenje neke su od prvih motoričkih vještina koje će vaša beba naučiti. Postavljaju pozornicu za zamršenije pokrete kasnije, stoga je važno potaknuti vašeg mališana da radi ove vještine nudeći igračke koje je zabavno držati, tresti i zveckati.

Potrebno je pronaći igračke koje je lako zgrabiti, a dodatno ih zabavlja ako rade buku. Gdje beba može manipulirati njima, što doprinosi zabavi.

 

Igračke za slaganje

 width=

Igračke za slaganje odlična su pomoć vašoj bebi da vježba motoričke vještine. Prsteni koji se poslaguju na držač osim slaganja mogu poslužiti i za samostalnu igru s njima. A osim što razvija te motoričke vještine, ova igračka pomaže i kod drugih važnih vještina kao što su koordinacija ruku i očiju, rješavanje problema i vizualni razvoj. Obično su u raznim bojama i možete pronaći i one izrađene od meke, plišane tkanine koja se može sigurno žvakati.

 

Igračke za slaganje u vodi

 width=
Izvrsno vrijeme je i dok se vaša beba kupa za igračke za slaganje u vodi. To su pravi načini vježbanja finih motoričkih vještina. Najbolje bi bilo da pronađete igrače koje se slažu jedna na drugu kako bi bebe mogla slagati i vaditi. Idealno da su različitih boja. Također ako imaju rupice mogli bi polijevati vodu i dodatno razvijati igru.

 

Udaraljke

Igračke za bebe
Jednostavne uzročno-posljedične igračke uvijek su dobar izbor za privlačenje bebine pažnje. Ova bi igračka za bebe mogla osvojiti vašeg malenog istraživača. Osim što lupka ove igrače proizvode i zvuk — za njih je to dodatno uzbuđenje. I sve to poboljšavajući svoje motoričke vještine, a da toga nisu ni svjesni. Izvrstan je i za prepoznavanje boja i koordinaciju ruku i očiju.

 

POVEZANO: Razvoj bebe: od 6 do12 mjeseci