1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Što su naša djeca naučila gledajući animirane filmove?

animirane filmove

Svaki od filmova je emotivan i poseban. Puni su likova za koje želimo saznati kako se razvijaju i što se s njima sve događa. Ako ste plakali tijekom gledanja Pixar animiranih filmova, vjerujte nam, niste jedini. Neka vas ne zavarava to što su fimovi namijenjeni djeci, jer svi oni imaju poruku i dublje značenje. Kroz sve te filmove možemo naučiti neke važne lekcije.

Uz animirane filmove djeca uče da prvi dojmovi nisu uvijek dobar pokazatelj

Priča o igračkama (1995.) bio je prvi Pixarov animirani film, a za neke i najbolji. Pričajući priču o igračkama iz djetinjstva, privukli su pažnju djece koja vole igračke i odraslih koji su se sjetili da ih vole. Upoznajemo kauboja Woodyja koji je zapravo jednostavna krpena lutka i najveći miljenik njegovog vlasnika, dječaka Andyja. Na ljubomoru ga navodi potpuno nova svemirska igračka Buzz koju Andy dobiva za rođendan.

Dvije igračke svoj odnos započinju dosta grubo, ali postepeno stvaraju istinsko prijateljstvo unatoč tome što su potpuno drugačiji. To djecu uči da ne trebaju osuđivati nekoga prije nego ga upoznaju i daju mu drugu šansu ako je potrebno.

 width=

Izvor: businessinsider.com

Ti možeš sve

Potraga za Nemom (2003.) je emotivan, a ujedno i zabavan film. Glavna poruka dana je: unatoč svemu, nastavite plivati. Nikad se nemojte predati jer ste jači nego što mislite i možete učiniti više nego što stvarno vjerujete. To vidimo kad u ovom animiranom filmu Marlin uspješno odgaja svog mladog sina nakon što su njegova žena i druge djeca ubijene. On nastavlja dalje. Kad Nemu uhvati ribar, oni oboje koriste svoju unutarnju snagu kako bi se uspjeli ponovno naći.

Nikad nije kasno

Carl iz Nebesa (2009.) bio je gospodin u kasnim sedamdestim godinama i napokon se odlučio upustiti u avanturu o kojoj je uvijek sanjao sa svojom pokojnom suprugom Ellie. Više od svega sanjao je o tome da za svoju kuću zaveže tisuće balona i odleti u divljine Južne Amerike. Imao je predivan brak pun ljubavi, a onda je ostao udovac koji će uskoro biti smješten u starački dom. Poruka je sljedeća: snovi i ciljevi mogu se staviti na čekanje, ali nikad nije kasno za ostvarenje snova. Carl je riskirao i opet dozvao sreću u svoj život.

 width=

Izvor: myria.com

Uz animirane filmove djeca uče preuzmi odgovornost za svoje postupke

Auti (2006.) su animirani film prepun brzih automobila i narciosiodnosti Munjevitog Jurića, ali svejedno podučava brojnim lekcijama. On usred noći slučajno upropasti čitav gradić. Osuđen je da pomogne popraviti nered koji je napravio. Munjeviti Jurić sve pripisuje svojim greškama i konačno počinje brinuti za druge. Ovo je sjajna lekcija za djecu!