Kutak za tate

7 načina za povezivanje tate i bebe

7 načina za povezivanje tate i bebe Bebe.hr portal

Povezivanje s bebom može biti više nego neodoljivo za tatu! To su toliko lijepi trenutci koji brzo prođu ali ostaju za cijeli život. Prikupili smo nekoliko zabavnih načina za povezivanje tate i bebe i kako iskoristiti vrijeme sa svojim mališanom.

 

Hranjenje

Bilo da koristite adaptirano mlijeko ili je vaša partnerica izdojila svoje mlijeko u bočicu imate i vi kao tata priliku za povezivanje kroz hranjenje. Kada hranite bebu na bočicu privijte ju uz svoja prsa na isti način kako to radi i vaša partnerica dok doji. Tada beba ima direktan pogled u vaše oči.

povezivanje tate i bebe

 

Smiješite se zajedno

Jednostavno je biti duhovit uz bebu. Dovoljno je samo praviti blesava lica zbog kojih će vaša beba blistati osmijehom. Kako vaša beba bude starija, isprobajte zabavne igre kao što je igra skrivača.

 

Budite uz bebu i kada je nemirna

Povežite se sa svojom bebom i dajte joj osjećaj sigurnosti koji treba. Pokušajte smiriti njezine suze kada dođu. Možete ju ljuljati i pjevati, šetati je okolo, ili pronaći najbližu dudu koju će sisati. Na taj način može naučiti da mama nije jedina koja joj može dati ono što joj treba.

 

Mijenjanje pelena

Naravno, postoji mali faktor neugodnosti, ali dužnost pelena također je vrijeme za povezivanje. Iako je malo smrdljivo, možete razgovarati s bebom. I ispuštati blesave zvukove dok dobiva svježu promjenu.

 width=

 

Igranje svaki dan

Svaki dan odvojite vremena za igru ​​sa svojom bebom. Njoj to puno znači. A i ne zahtjeva puno vremena. I nije ni teški zadatak. Neka to bude dio vaše svakodnevne rutine. Neka vaš bebač zna koliko ga voli njegov tata.

 

Uključeni u rutinu

Dosljedan raspored odlaska na spavanje vrlo je važan za pomoć bebi da spava cijelu noć. Odaberite dio rutine u koji želite biti uključeni poput kupanja. To će pomoći bebi da shvati da kada tata kaže da je vrijeme za kupanje, uskoro će biti i vrijeme za spavanje.

 

 width=

Odlazak u šetnju

Bebe vole svjež zrak. I idealno je vrijeme za povezivanje tate i bebe. Pokušajte koristiti nosiljke kako bi beba bila uz vas. Ovo će držati bebu uz sebe tijekom cijele šetnje. Samo nemojte zaboraviti bebu namazati kremom za sunčanje ako je vani vruće.

POVEZANO: Kupovina autosjedalice? Donosimo na što trebate obratiti pozornost!