Kutak za tate

Budite uključen tata, pokažite ljubav i odgojite sretno dijete

Budite uključen tata

Postati tata mijenja vaš život. Možda znate kakav tata želite ili ne želite biti iz sjećanja iz vlastitog djetinjstva. Možda ćete htjeti raditi stvari na isti način na koji je to činio vaš vlastiti otac ili potpuno drugačije. Na vama je.

Ne postoji samo jedan pravi način da budete tata i nikad nije kasno da postanete onakav kakav želite!

Iskoristite vaše vrijeme i prije nego dođe vaše dijete za razmatranje što je bilo pozitivno u tome kako ste odgojeni. I koje su vam vrijednosti važne. Na primjer, ljubaznost, poštovanje, dijeljenje.

 

 width=

 

Najzdraviji pristup je da razgovarate sa svojom partnericom o tome što očekujete učiniti kao tata kao i što vaša partnerica očekuje. Pogotovo ako ste oboje zaposleni. Razmislite o tome kako možete uskladiti posao i obitelj. I ostaviti i dovoljno vremena da se možete brinuti o sebi i biti najbolji kao tata.

Na vaše očinstvo utjecat će to jeste li u vazi sa partnericom, ili samohrani otac, otac koji ostaje kod kuće, očuh. Pogotovo jeste li odvojeni od majke svoje djece ili ste često odsutni od kuće. Međutim najvažnije je da djeca znaju da ih volite. I najvažniji dar koji možete dati djeci je vaša ljubav.

To znači provoditi vrijeme s djecom, upoznavati ih i biti uključen u njihove živote kako bi oni upoznali vas.

 

Budite uključeni

tata

 

  • Uključivanje u svakodnevne rutine znači sudjelovati u aktivnostima kao što su kupanje, hranjenje i vrijeme spavanja. Ovo je odličan način za redovito povezivanje s djecom i prihvaćanje odgovornosti.
  • Odlazak na njihove zdravstvene preglede pomaže vam da saznate više o njihovom razvoju i možete podijeliti svoja zapažanja i uvide.
  • Pomozite svojoj djeci da se okušaju u nizu stvari i razviju svoje interese i vještine.
  • Vodite ih na grupe aktivnosti ili na sport. Neka rade uz vas u garaži ili vrtu. Uključite ih u svoje hobije. 
  • Idite na dječja školska događanja ili sport. To gradi njihovo samopoštovanje i samopouzdanje. Pokažite im da ste ponosni na njihov trud.
  • Pomozite djeci da steknu prijatelje i upoznaju ih. To pokazuje da ste zainteresirani za njihove živote i pomaže im u zaštiti ako znate s kim provode vrijeme.

Ne tjerajte djecu da rade stvari koje ste željeli učiniti, a propustili ste. Trebaju živjeti svoje živote. Podržite njihove interese čak i ako se razlikuju od vaših.

POVEZANO: Koristite ljeto za učenje vaše djece vještina na otvorenom !