Kutak za tate

Odnos oca i sina: Gradite blizak odnos od rođenja

Odnos oca i sina: Gradite blizak odnos od rođenja Bebe.hr portal

Odnos oca i sina od svojih samih početaka veoma je važan i kompleksan dio njihovih života o kojem se ponekada premalo govori. Kao što to obično biva, u svojim prvim godinama života dijete idolizira svog oca koji za njega predstavlja najviši autoritet. A kako dijete stari tako počinje i propitivati taj autoritet.

Ono što je važno učiniti kako biste svoj odnos oca i sina svakog dana unaprjeđivali i kroz njega obojica rasli, je da radite na njemu od djetetova rođenja.

 

Odnos oca i sina u djetinjstvu i za vrijeme odrastanja

 width=

 

Ako ste otac malog dječaka, postoji velika vjerojatnost da upravo sada uživate u vrlo bliskom odnosu sa svojim sinom. Vjerojatno idolizira sve što radite: oblači vašu odjeću, oponaša način na koji čitate novine ili način na koji stojite dok razgovarate. Pokušava učiniti sve što vi radite i naporno radi kako bi osigurao vašu pozornost odobravanje.

U očima vašeg malog dječaka možete vidjeti da je potpuno uvjeren da ste vi bez sumnje najbolji muškarac na svijetu. Međutim, kako vrijeme prolazi, vaš sin postaje stariji i vaš se odnos mijenja. Kada se vaš sin počne razvijati u mladića, oboje se suočavate s izazovima koji podrazumijevaju naporan rad kako biste održali dobar odnos. Odnos koji sada razvijete postavit će smjer vaše doživotne veze.

 

Gradite blizak odnos sa svojim sinom već od rođenja

Djetetovi neuroni rade kao ludi, pokušavaju uhvatiti znakove i uče oponašati vas i razumjeti vaše reakcije. Zato je svaka prilika za maženje dobra, a osjećaj sigurnosti koji pruža vaša blizina jednako je važna.

 

Odnos oca i sina

 

Ako vaša partnerica može izdajati mlijeko ili ako ga hranite adaptiranim mlijekom, provedite kvalitetno vrijeme s bebom dok ga hranite na bočicu. Zapravo, moguće je da ćete vi biti idealni za taj posao. Tate obično imaju više uspjeha u nagovaranju bebe da povremeno uzme bočicu. Budući da beba može osjetiti miris mlijeka na mami pa ide za dojenjem.

Ponekada se bebe probude misleći da su gladne, a zapravo im je potrebna samo blizina roditelja koji će ih umiriti. Dodajte umirivanju pjesmicu, škakljajte dijete nježno ili izmislite neku igru koja može postati vaša posebna tradicija.

Vaša sposobnost da se nosite s izazovnim trenucima presudna je da postanete samopouzdan roditelj koji će izgraditi dobar odnos oca i sina. Vašoj partnerici uvelike ćete pomoći ako se od početka naučite nositi s nervoznom bebom. Možda ćete morati biti kreativni kako biste umirili novorođenče – pokazivat ćete mu blesave izraze lica ili ćete mu pjevati. Pedijatri savjetuju da dijete umirite povijanjem, šuškanjem, ljuljanjem ili poskakivanjem i ležanjem na boku ili na trbuhu.

POVEZANO: Što učiniti kada beba plače u snu?