Kutak za tate

Odnos tate i kćeri

Odnos tate i kćeri ponekada može biti kompliciran, posebno kada se radi o novorođenoj bebi jer se mnogi očevi brinu o tome kako postupati. Ako očekujete djevojčicu možda će vam biti teško zamisliti da ona ide u školu i bavi se sportom. A kamoli da ide na spojeve, da dobije svoj prvi posao ili čak da izabere muža. Ti dani će doći prije nego što to shvatite, ali postoje načini da joj svoju podršku date onog trenutka kada se rodi. POVEZANO: Ideje za ženska imena za 2023. godinu – malo drugačiji popis

Ako ste otac, počnite uspostavljati zdrav odnos s njom od rođenja; ako ste joj majka, učinite sve što možete da podržite i potaknete tu vezu. Studije pokazuju da jak odnos između oca i kćeri pomaže djevojčicama da razviju zdravu razinu samopoštovanja, sigurnosti, kompetitivnosti i ženstvenosti. Čak i sposobnosti u matematici i prirodnim znanostima. Štoviše, manje je vjerojatno da će se djevojčice koje su imale dobre odnose sa svojim očevima upustiti u prerane seksualne odnose ili koristiti alkohol i ilegalne droge.

Odnos tate i kćeri utječe na mnoge, buduće odluke

Odnos tate i kćeri

Istraživanja uvijek iznova potvrđuju da otac igra jedinstvenu ulogu u razvoju samopoštovanja, ponašanja, životnih izbora i odnosa svoje djece.

„Veće razine uključenosti očeva u aktivnosti sa svojom djecom, kao što su zajednički ručkovi, odlasci na izlete i pomoć u izradi domaće zadaće, povezane su s manje problema u ponašanju, višim razinama društvenosti i višom razinom uspjeha u školi kod djece i adolescenata. ,“ piše dr. Suzanne Le Menestrel u Child Trends Research Briefu „ Kako očevi pridonose dobrobiti djece?“ POVEZANO: 4 tipa stilova roditeljstva, koji je vaš?

Kad je riječ o specifičnom odnosu oca i kćeri, tatina je uključenost jedinstveno utjecajna. „Očevi imaju nesaglediv utjecaj na svoje kćeri“, piše dr. James Dobson u Complete Marriage and Family Home Reference Guide.

„Većina psihologa vjeruje, a ja sam jedan od njih, da će sve buduće romantične veze koje će se pojaviti u njezinu životu biti pod pozitivnim ili negativnim utjecajem načina na koji ona doživljava svog oca i komunicira s njim. Ako je on odbije i ignorira, ona će potrošiti svoj život pokušavajući ga zamijeniti u svom srcu. Ako je topao i nježan, ona će tražiti ljubavnika koji bi mu bio jednak. Ako on misli da je ona lijepa, vrijedna i ženstvena, bit će sklona vidjeti sebe na taj način.“

Tate imaju koristi od odnosa između oca i kćeri koliko i njihove djevojčice. Mnogi muškarci priznaju da je to što imaju kćer promijenilo način na koji se ponašaju — na bolje.

POVEZANO: Samohrani otac: Odgoj predškolskog djeteta