1. godina 3. godina Djeca

Zabava u vrtu: Što sve mala djeca mogu raditi u vrtu?

Zabava u vrtu:

Zabava u vrtu jedan je od fantastičnih načina na koji ćete svoje dijete zainteresirati za prirodu i pritom ga potaknuti na život u prirodi. Bez obzira na razlike u podrijetlu, stavovima ili iskustvima, vrtna igra izvrsna je za razvoj i zdravlje djeteta. Ako postoji nešto što je univerzalno privlačno svoj djeci na otvorenom, to je želja za igrom. Vrtna igra pomaže djeci uključiti svoja osjetila i povezati se s prirodom i svijetom oko sebe što će im svakako koristiti u odrasloj dobi. POVEZANO: Naučite dijete da sprema igračke nakon igre

Neka su djeca u vrtu do lakata u zemlji, dok druga mogu biti pomalo gadljiva i ne žele se zaprljati. Neka će biti znatiželjna i željeti upoznati i dotaknuti svako biće koje vide u travi ili zemlji, a drugi bi se mogli uplašiti svih jezivih gmizavaca. Ipak, vrt može biti zabavno mjesto za igru jednima i drugima – važno je samo prilagoditi im igre.

Zabava u vrtu ovisi o tome kakvim vrtom raspolažete

Stvaranje područja u vrtu gdje se djeca mogu igrati skrivača nije samo dobro za njih, već je i važan dio svakog dobrog uređenja vrta. Ako možete vidjeti cijeli vrt odjednom, to je kao da znate kraj knjige prije nego što je pročitate.

Ono što knjigu čini zabavnom, a vrt zanimljivijim jest postojanje nekoliko misterija i dijelova koje ne možete uočiti na početku. Postoji mnogo načina na koje možete stvoriti blago skrivena područja: s rešetkama, visokim sadnjama, pa čak i izradom luka od vrbe kroz koji djeca mogu trčati.

Igrajte se zajedno s djecom

Odlična stvar kod bilo koje igre u vrtu jest to da prljanje i prolijevanje nije problem! Ne moraju sve aktivnosti za igru u vrtu biti specifične za vrt da bi se djeca zabavljala. „Neuredne aktivnosti“ poput slikanja ili pravljenja oblika od glinamola ili gline nešto je što bi ih moglo zaokupiti, a prljav pod neće biti problem. Travnjak će se brzo oporaviti ako ga slučajno oboje u ružičasto!

Posadite različito jestivo bilje i bobice u svom vrtu i s djetetom ćete se moći igrati pogađanja. Ova igra bit će zabavna koliko i poučna, a vaše će dijete naučiti cijeniti hranu koja raste u njegovom vrtu. Odličan dodatak ovoj igri svakako je gledanje životinjica koje gmižu u travi i po granama. Pomozite im da identificiraju svako biće koje ugledaju.

Vježbajte njihov vid. Djeca mogu vidjeti sve što raste u vrtu, a vi to možete pretvoriti u zabavnu igru. Neka beru cvijeće i rastavljaju ga kako bi bolje pogledali. Skupite kukce u staklenku i nahranite ih lišćem. Igrajte igru „Vidim…“ i pogledajte koliko novih stvari mogu vidjeti u vanjskom prostoru. Neka ih nabroje i kažu nešto o njima.

POVEZANO: 6 taktika za razvoj jezika djeteta