1. godina 2. godina 3. godina Djeca Kutak za tate Mame

Odlične knjige za odgoj sretne i zdrave djece

knjige za odgoj djece

Biti odličan roditelj nije lako, međutim zato i postoje knjige za odgoj djece prepune savjeta koje bi vam mogli pomoći u tome da uspijete odgojiti kvalitetnu i zdravu osobu. Uspjeti kao roditelj znači pružati ljubav i podršku, postaviti jasne granice, i naučiti djecu uspješno komunicirati. Moguće je sve kada se modelira pozitivno ponašanje, vrijeme provedi zajedno, i prati djetetov razvoj.

Na ovu temu postoji mnogo autora i knjiga, koji se bave odgojem sretne i zdrave djece. Međutim mi smo izdvojili one za koji veliki broj roditelja smatra da su im zaista i pomogle. POVEZANO: Nježno roditeljstvo: Filozofija, prednosti i nedostaci

Navedeni autori i knjige nude različite pristupe odgoju djece, ali svi imaju zajednički cilj. A to je snažiti djecu i pomoći im da postanu sretne i zdrave osobe. Obogatite svoj roditeljski stil, naoružajte se znanjem uz knjige i iskustva drugih i gradite zdrave osobe.

Odlične knjige za odgoj djece koje preporučamo

  1. Kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete” – John Gottman. U jednom trenutku vaše dijete se osjeća kao da je kralj svijeta; sljedeći trenutak viče u bijesu i baca igračke po sobi. Kao i mnogi roditelji, vjerojatno se teško nosite s dijetovim naletima bijesa i frustracija. Ali ovo je vrijeme najbolje za učenje djeteta kako upravljati osjećajima. Pomažući mu u tome, kaže psiholog John Gottman, profesor psihologije na Sveučilištu Washington, steći će “emocionalnu inteligenciju” koja mu je potrebna kako bi imao dobre odnose s odraslima i drugom djecom.
  2. Razvoj dječjeg mozga: 12 revolucionarnih strategija za njegovanje uma vašeg djeteta u razvoju” – Daniel J. Siegel i Tina Payne Bryson
  3. Kako govoriti da bi djeca slušala i slušati da bi djeca govorila” – Adele Faber i Elaine Mazlish
  4. “Svjesni roditelj: transformiramo sebe, osnažujemo našu djecu” – Shefali Tsabary
  5. Roditeljstvo s ljubavlju i logikom – Foster Cline i Charles Fay
  6. Jednostavnost roditeljstva: Korištenje izvanredne moći manjeg za podizanje mirnije, sretnije i sigurnije djece” – Kim John Payne, Lisa M. Ross. Današnje zaposlenije, brže, prevelike društvo vodi neprijavljeni rat. O djetinjstvu. Kako se tempo života ubrzava do hiperbrzine – s previše stvari, previše izbora i premalo vremena – djeca osjećaju pritisak. Mogu postati anksiozni, imati problema s prijateljima i školom ili im se čak dijagnosticirati problemi u ponašanju. Sada, u obrani izvanredne moći manje, međunarodno poznati obiteljski savjetnik Kim John Payne pomaže roditeljima da vrate svojoj djeci prostor i slobodu koja je potrebna svoj djeci, dopuštajući njihovoj pažnji i individualnosti da procvjetaju.
  7. Montessori dijete: Vodič za roditelje za odgoj znatiželjnih i odgovornih ljudskh bića” – Simone Davies. Uz Montessori aktivnosti, koje odgovaraju djetetu od jedne do tri godine, autorica objašnjava kako odgojiti znatiželjne učenike koji vole istraživati svijet oko sebe. I iskusiti iznenađenje i oduševljenje gledajući na svijet dječjim očima. Simone Davies je Montessori učiteljica i autorica Montessori Notebooka, popularnog bloga i Instagram profila na kojima daje savjete, odgovara na pitanja i drži online radionice za roditelje diljem svijeta.

POVEZANO: Montessori odgoj – Upoznajte karakteristike ove metode