Kutak za tate

Pogled iz muškog kuta: Kad ti draga kaže da je trudna!

Pogled iz muškog kuta: Kad ti draga kaže da je trudna! Bebe.hr portal

Hej! Ja sam Marko, ponosni otac predivne djevojčice i budući otac nove bebe koja je na putu. Tek sam neki dan saznao kako moja bolja polovica nosi našeg novog mališana te sam odlučio tijekom ove trudnoći voditi dnevnik u kojem ću bilježiti kako se nosim s trudnoćom i hormonima (naravno njezinim!). Nadam se da ću tako buduće očeve upoznati s čime se sve mogu susresti tijekom tih veselih (kako za koga) 9. mjeseci.

Ovako je sve počelo…

Naravno draga je smjestila našu princezu na spavanje,a ja uživam udobno smješten na fotelji i gledam omiljeni klub koji rastura u Ligi prvaka. Taman usred prilike za gol dolazi Iva i smješkajući me pita: “Imaš malo vremena? Mislim, nakon što ti završi emisija?” Promrmljam da ću imati ali mi nogomet ponovno zaokupi pozornost. Stoga se čini kao grom iz vedra neba kad mi žena kaže: “Dragi, trudna sam!” Moja prva reakcija: Opa! Da, razgovarali smo o tome i bilo je neizbježno da će se to dogoditi, ali ovako brzo! Naravno, sretan sam. Odlično je biti tata, i trudnoća je uzbudljivo razdoblje (??).” Nakon prvotnog šoka oboje izgledamo kao budale, smješkamo se od uha do uha ne znajući što nas čekao, OPET! Što drugo reći nego: “Druga beba je na putu!”.

Nova vijest vraća me u prošlost kada sam saznao da Iva nosi naše prvo dijete. Nikada neću zaboraviti taj osjeća ali i mislim da više nikada neće biti isto jer se ipak samo jednom postaje tata po prvi put. Kada sam saznao za prvu Ivinu trudnoću naravno da sam bio presretan, jer smo prilično dugo radili na tome. Ali sjećam se i dvojbi: Je li uistinu pravo vrijeme za djecu? Hoćemo li se snaći financijski? Hoću li biti dobar otac? Hoću li znati kako mijenjati pelene? Hoću li znati što trebam raditi kada beba plače?

Moje lude misli smirio je razgovor s prijateljima koji su to već prošli i uskoro mi je postalo jasno da je nalet sumnje tipično i ljudski. Očinstvo je najbolja stvar koja se može dogoditi, ali ujedno povlači i puno pitanja. Znam frajere koji su imali napad panike, a tek onda iskreno slavili. Na kraju dana sreća pobijedi brige. I nemojmo se zavaravati, ipak naše drage snose glavninu posla.