Odbrojavanje zadnjih dana – Budite u pripravom stanju!

18/12/2018

Tijekom prve Ivine trudnoće nisam imao pojma koliko je bitna organizacija i priprema svega prije nego beba stigne na svijet. Kada nas je pucanje vodenjaka ulovilo na prepad baš na dan kad ja nisam natankao auto bilo je jasno kako je moja draga cijelo ovo vrijeme bila u pravu. Organizacija je zaista pola posla!

Kako sam prošli put zbog svoje neorganiziranosti morao uzeti frendov auto da bi dragu odvezao na porod za ovaj ću biti i više nego spreman. Poučen iskustvom za sve buduće očeve pripremio sam popis koji će im pomoći (I MENI) da spremni dočekaju porod i ništa ne zaborave:

  • Spakirajte u torbu koju čistu majicu ili pulover da se ne bi smrznuli jer u rađaoni zna biti jako hladno.
  • Ako snimate porod na vrijeme pripremite mobitel, fotoaparat ili kameru. Ne zaboravite na rezervne baterije i punjač.
  • Ne zaboravite na mobitel i što je još bitnije zapišite sve važne brojeve osoba kojima bi trebati javiti da je vaša draga rodila (ne zaboravi na svekrvu). Pošto se moj mobitel na prošlom porodu ugasio jer ga nisam napunio još jedan dodatni savjet: „Ne zaboravi na punjač!“.
  • Novčanik: Ovo se možda čini očitim, ali kada pukne vodenjak i juriš u bolnicu i to je moguće zaboraviti. Svako ne zaboravi podići novce jer frendovi od tatice očekuju da plati koju rundu.
  • I ono najbitnije na kraju – dar za hrabru mamu. To ne mora biti ništa krupno, i sitnica može razveseliti nakon teško obavljenog posla.

Marko

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr