Kutak za tateTata u rađaonici – ŠTO I KAKO?

Ne znam kako ali devet mjeseci je samo proletjelo. Sjedim ispred rađaonice i polako počinjem biti svjestan, beba dolazi, uskoro ću postati tata po drugi put. Polako mi se počinju javljati oni isti osjećati koje sam po prvi put u životu osjetio kada je Iva rađala našu prvu djevojčicu. I ovu trudnoću prošao sam tečaj tako da ću opet moći biti s Ivom u rađaoni, biti joj podrška (koliko je to moguće) i svjedočiti rođenju...
1 mjesec prije

Ne znam kako ali devet mjeseci je samo proletjelo. Sjedim ispred rađaonice i polako počinjem biti svjestan, beba dolazi, uskoro ću postati tata po drugi put. Polako mi se počinju javljati oni isti osjećati koje sam po prvi put u životu osjetio kada je Iva rađala našu prvu djevojčicu.

I ovu trudnoću prošao sam tečaj tako da ću opet moći biti s Ivom u rađaoni, biti joj podrška (koliko je to moguće) i svjedočiti rođenju našeg drugog djeteta. Za sve one sretne buduće očeve koji će imati mogućnost biti u rađaoni uz svoju dragu i prisustvovati dolasku na svijet svoje bebe imam samo jedan savjet: “Kad ste već tamo vaš glavni posao je učiniti sve što možete kako bi vaša draga održala i obnavljala svoju unutarnju snagu“. Slijedite nekoliko provjereno dobrih pravila koji će pomoći vašoj dragoj:

 

  • Ostanite mirni. Vaš dodir mora biti čvrst i pouzdan. Vaš glas mora ostati smiren i ohrabrujući.

 

  • Ostanite blizu. Budite pokraj nje, vaše lice blizu njezina.

 

  • Budite njezino uporište. Držite njezina ramena ili glavu u svojim rukama, nježno, pouzdano i čvrsto, ili je lagano zagrlite.

 

  • Uspostavite kontakt očima.

 

  • Razgovarajte s njom i hrabrite svaki njezin udisaj. Ako ste išli na trudničke tečajeve, znate što trebate činiti.

 

Pripremite se na to da će vas potpuno obuzeti osjećaji kada primite svoje novorođenče. To je jedinstven trenutak, zato ga cijenite zajedno s vašom dragom.

Marko

Marko

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2018 BEBE.hr | Design & development by