Kutak za tate Mame

6 savjeta za savršeno dekoriran blagdanski stol

blagdanski stol, dekoracije

Božić je vrijeme radosti, darivanja i zajedništva, a jedan od središnjih elemenata proslave svakako je božićni stol. Uređenje stola za Božić može biti kreativan i zabavan proces koji doprinosi svečanoj atmosferi. U ovom članku, pružit ćemo vam savjete i ideje kako urediti vaš božićni stol kako bi bio topao, dobrodošao i svečan.

Odabir tematskih boja – Prvi korak u uređenju božićnog stola je odabir boja. Tradicionalne božićne boje uključuju crvenu, zelenu, zlatnu i srebrnu, no ne bojte se eksperimentirati s pastelnim tonovima, plavom ili čak modernim monokromatskim temama. Važno je da shema boja odražava vaš osobni stil i uklapa se u ukupni dekor vašeg doma.

blagdanski stol, dekoracije
Freepik

Stolnjak i ubrusi – Temelj svakog stola je stolnjak. Izaberite stolnjak koji odgovara vašoj tematskoj shemi boja. Za rustikalni osjećaj, dodajte ukrasne ubruse od pamuka ili jute, oni svileni ili satenski mogu dodati dozu elegancije.

3. Središnji dekor – Središnji dekor stola je ključan element. To može biti klasičan božićni vijenac, aranžman svijeća ili kombinacija božićnih ukrasa i prirodnih elemenata poput češera, grančica i bobičastog voća. Pobrinite se da središnji dekor nije previsok kako bi gosti mogli neometano komunicirati preko stola.

blagdanski stol, dekoracije
Freepik

4. Posuđe i pribor za jelo – Odaberite posuđe i pribor za jelo koji se uklapaju u vašu temu. Zlatni ili srebrni pribor za jelo može dodati sofisticiran dodir, dok će klasično bijelo posuđe istaknuti hrane i dekoracije. Ne zaboravite na čaše za vino i vodu koje također mogu biti dio dekoracije.

5. Tekstil i teksturni detalji Tekstil poput salveta, stolnjaka može dodati bogatstvo tekstura. Salvete možete složiti na elegantan način ili ih vezati s ukrasnim prstenima za salvete. Dodajte i male detalje poput malih ukrasa ili personaliziranih kartica s imenima za svako mjesto za sjedenje.

blagdanski stol, dekoracije
KamranAydinov/Freepik

6. Osvjetljenje – Svjetlo može u potpunosti promijeniti atmosferu na vašem božićnom stolu. Svijeće ili LED svjetla stvaraju toplu i intimnu atmosferu. Razmislite o postavljanju svijeća različitih veličina ili LED svjetlosnih lanaca.

blagdanski stol, dekoracije
Timolina / Freepik

Uređenje božićnog stola je prilika da pustite mašti na volju i stvorite posebnu atmosferu za svoje najdraže. Bilo da se odlučite za tradicionalni ili moderni pristup, ključ je u detaljima koji odražavaju vaš osobni stil i stvaraju toplu dobrodošlicu za sve vaše goste. S ovim savjetima, vaš božićni stol bit će ne samo mjesto okupljanja, već i središnji dio božićnog slavlja.

Povezani članci: Božićno fotografiranje