Nekategorizirano

5 do 12: Ideje za božićne poklone u zadnji tren

božićni pokloni

Foto: jillwellington/Pixabay

Misilili ste da ste se pokrili i kupili sve darove, no u zadnji tren, na neradni dan, u vaš će dom doći prijatelji ili familija koju niste imali na popisu za Djeda Božićnjaka. Što sad?! Ne preznojavajte se, imamo ideje za spas. Ako nemate darove za goste, a trgovine su zatvorene, još uvijek možete pokazati svoju pažnju i gostoprimstvo na kreativne načine. Evo nekoliko ideja:

  1. Ručno izrađeni pokloni: Ako ste kreativni, možete napraviti male ručno izrađene darove. To mogu biti jednostavne stvari poput crteža, origami figura, pletenih narukvica, ili malih umjetničkih djela s porukom, za sreću. Ovo je ideja samo za one koji su zaista vješti u nečemu, loše izvedene rukotvorine nisu baš neki da, zar ne?! Ali smo sigurni da ste u nečemu dobri pa nudimo još nekoliko ideja.
  2. Kulinarski pokloni: Ako volite kuhati, možete pripremiti domaću paštetu od tune, kolače, kruh ili druge delicije. Lijepo upakirane domaće poslastice mogu biti izvrsni darovi. Dodajte im ceduljicu s porukom i imate sve.
  3. Poklon bonovi za usluge: Možete kreirati poklon bonove za osobne usluge poput kuhanja večere, pomoći u vrtu, čišćenja, čuvanja djece ili odlaska u dućan “xy” puta. Sigurno ćete u nečemu pomoći.
  4. Digitalni pokloni: Ako ste vešti s tehnologijom, možete kreirati digitalne poklone kao što su personalizirane pozadine za mobitel ili računalo, playliste s glazbom, ili čak kratki video ili slideshow s lijepim željama. Ili možete kupiti karte za koncert, muzej, predstavu i darovati ih mailom ili u fizičkom obliku s mašnicom.
  5. Osobne poruke i pisma: Napišite osobna pisma ili poruke zahvalnosti i dobre želje. Ovo može biti vrlo emotivan i osoban poklon koji će svatko cijeniti. Ukrasite ih štapićem vanilije ili lijepom grančicom koju ste pronašli vani.
  6. Iskustvo i vrijeme: Ponudite iskustvo, kao što je zajednički izlet, večer društvenih igara ili filmska noć. Ponekad je vrijeme provedeno zajedno najvrijedniji poklon koji možete ponuditi.
  7. Domaći kozmetički proizvodi: Ako imate sastojke, možete napraviti jednostavne kozmetičke proizvode poput pilinga za tijelo ili maske za lice. Opet ponavljamo, samo ako znate što radite!

Sjetite se da pokloni ne moraju biti materijalni. Često je misao i trud koji uložite u poklon ono što ga čini posebnim.