Bebe

Hej, i meni je Božić! Počastite bebu specijalnom slasticom

bebina božićna kašica

Foto: Pexels

Za bebu stariju od šest mjeseci, Božić može biti prilika da se upozna s nekim novim okusima i teksturama, uzimajući u obzir da su u toj dobi već počeli s uvođenjem čvrste hrane. Važno je imati na umu da u ovoj dobi beba još uvijek prima većinu svojih hranjivih tvari iz mlijeka ili formule, a čvrsta hrana je više za upoznavanje s novim okusima i teksturama. Evo jednog jednostavnog i blagdanski inspiriranog recepta za kašicu:

Bebina blagdanska slastica s jabukom i cimetom

Sastojci:

  • 1 srednje velika jabuka
  • prstohvat cimeta (opcionalno, provjerite može li vaša beba već jesti začine)
  • malo vode ili dječje formule/majčinog mlijeka za razrjeđivanje

Postupak:

  1. Priprema jabuke: Ogulite i narežite jabuku na male komadiće. Uklonite sve sjemenke i tvrde dijelove.
  2. Kuhanje jabuke: Stavite jabučne komadiće u malu posudu, dodajte malo vode i kuhajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
  3. Dodavanje cimeta: Kada su jabuke kuhane i mekane, možete dodati prstohvat cimeta za dodatni okus. Ovo je opcionalno i trebate biti sigurni da vaša beba može jesti začine.
  4. Pasiranje: Pasirajte jabuke u glatku kašicu. Možete koristiti blender ili pasirku. Ako je kašica pregusta, dodajte malo vode, formule ili majčinog mlijeka kako biste dobili željenu konzistenciju.
  5. Hlađenje i posluživanje: Pričekajte da se kašica ohladi na odgovarajuću temperaturu prije nego što je ponudite bebi.

Ova jednostavna kašica savršena je za bebe koje tek počinju jesti čvrstu hranu. Jabuka i cimet su klasična kombinacija koja donosi blagdanski osjećaj, a ujedno je i sigurna za većinu beba. Uvijek se posavjetujte s pedijatrom prije uvođenja novih namirnica u prehranu vaše bebe, osobito začina poput cimeta.

Povezani članci: Sve o božićnoj proslavi