Nekategorizirano

Kreativna radionica: Kako zapakirati blagdanske darove?

kako zamotati darove

Potraga za blagdanskim darovima u punom je jeku, liste se pišu i brišu i uskoro će se svi morati ukazati pod borovima. No kako god lijepi i željeni bili, darovi će biti još bolji ako su zapakirani u savršene vrećice i zamotani u sjajne papire. I da, možete zamoliti da vam ih zapakiraju u dućanima, ali ih možete zapakirati i sami. Kako zapakirati darove?

Ukrasni papiri za pakiranje

Imate li kod kuće papirnate vrećice iz dućana, razrežite ih na dijelove, odnosno podijelite na dvije veće ili četiri manje stranice. Uzmite temperu, bijelu ili crvenu, i četkicu pa papir pošpricajte bojom (najprije ga okrenite na čistu stranu, na kojoj ništa ne piše). Kad se boja na papiru posuši, papir iskoristite za umotavanje poklona. Ako je malo tvrđi, naprosto ga na spojevima povežite selotejpom. Kad umotate dar, još malo uredite kreaciju – iskoristite konop ili jutu za vezanje, a lizalice i grančice koje ste pronašli u obližnjem dućanu i parku za ukrašavanje.

Za pakiranje možete koristiti i rižin papir koji ćete prethodno ukrasiti i oslikati. Ili za svoj paketić izraditi ukrase i oblike od gline.

kako zamotati darove
Freepik
Ukrasne vrećice

Ako niste voljni izrađivati papir i kreacije za umotavanje poklona, možete ukrasiti vrećice. Papirnate vrećice ukrasite na svoj način, a uvijek možete dodati još malo šarma pa izraziti na njima soba ili djedicu.

Koju god kombinaciju izaberete, unesite svoj duh i dodajte prstohvat kreativnosti. Vaši mini projekti sigurno neće proći neprimijećeni.

Povezani ćlanci: Darovi za bebe