Bebe.hr izdvojeno News

45. izdanje Interlibera održat će se od 7. do 12. studenog

interliber 2023

Ljubitelji dobre knjige i čitanja moći će uživati u još jednom izdanju najpoznatijeg hrvatskog sajma nakladništva, Interliberu. Međunarodni sajam knjige, i ovoga, 45. puta, posjetitelje će ugostiti na Zagrebačkom velesajmu te im ponuditi raznoliki sadržaj. Izlagači iz 13 država raspoređeni u četiri paviljona, od 7. do 12. studenog, organizirat će niz raznolikih radionica, prezentacija, promocija i sniženja.

Glavni gost ovogodišnjeg Interlibera pisac je i diplomat Vikas Swarup, po čijem je romanu “Q&A”nastao poznati, višestruko nagrađivani film “Milijunaš s ulice”.

“Q&A”  (“Questions and answers”) prvi je roman koji je napisao, a objavljen je 2005. godine na čak 43 jezika. Filmska verzija “Q&A” pod nazivom “Slumdog Millionaire” (“Milijunaš s ulice”), redatelja Dannyja Boylea, osvojila je više od 70 nagrada uključujući četiri Zlatna globusa, 7 BAFTA-a i nevjerojatnih 8 Oscara.

Kao glavni gost, prvi dan Interlibera, 7. studenog u 18.00 sati u paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma, održat će susret s posjetiteljima “The Talk: Vikas Swarup”. Moderator je Jasen Boko, poznati književnik, dramaturg, putopisac i novinar. Nakon razgovora s publikom uslijedit će potpisivanje knjige “Milijunaš s ulice” (nakladnik Znanje).

Organizatori Interlibera i ove su godine pripremili cijeli niz zanimljivih događanja, među kojima, na dan otvorenja, ističemo druženje s autoricom Sanjom Pilić (utorak od 12.15 do 13 sati), u organizaciji Mozaik knjige; promociju slikovnice “Nije lako bubamarcu” (utorak od 16 do 16.30 sati) koju organiziraju Naša djeca.

Profil Klett pripremio dva zanimljiva sadržaja – Svijet čitanja na engleskom, prednosti digitalne knjižnice za djecu i mlade Mie Mandić (srijeda od 15 do 15.45 sati) te odmah u nastavku, od 16 do 16:45 sati, Penjalicu – Drugačiji pogled na pripremu za školu.

Na ovogodišnjem Interliberu koji svoja vrata otvara u utorak u 11 sati moći ćete sudjelovati u radionici Financijske pismenosti s Tonijem Milunom, naučiti ponešto o medijskoj pismenosti, prisustvovati europskom natjecanju u kvizu i još puno toga. Cjelokupan raspored događanja pogledajte ovdje pa jedan (ili više) dana, a sve do vikenda, pođite na Interliber. Sajam će biti otvoren svakog radnog dana od 11 do 20 sati, vikendom od 10 do 21 sat.