News

5 knjiga koje možete pročitati u veljači

Knjige za čitanje

Nakladnička kuća Znanje u veljači u biblioteci Knjiga dostupna svima donosi pet novih naslova. Romantične duše zasigurno će u mjesecu ljubavi biti oduševljene s dva nova ljubavna romana – Što ćeš odabrati?, autorice Allison Ahsley i Odjednom mama iz pera Sarah Turner.


Što ćeš odabrati?

Što ćeš odabrati? Igru na sigurno u prijateljskoj zoni ili kockanje modernim brakom iz interesa? – pitanje je koje se postavlja pred Noah i Miju. Ova romantična komedija istražuje tanku granicu između prijateljstva i ljubavi kroz priču dvoje najboljih prijatelja koji se odluče na neobičan dogovor – fiktivni brak iz interesa. Kroz izazove poslovnih rizika, zdravstvenih problema i predrasuda, Noah i Mia moraju uvjeriti svijet da je njihova ljubavna priča stvarna. Što ćeš odabrati? donosi novu perspektivu modernog braka i postavlja pitanje što smo spremni učiniti radi ljubavi, prijateljstva i vlastite sreće.


Odjednom mama vodi vas na Bethin put suočavanja u svijetu dječjih proslava, plišanih igračaka i obaveza koje donosi uloga mame. Odgovornost nikada nije bila njezina jača strana, no kada preuzme brigu za svoje nećake, Beth će, uz pomoć najboljeg prijatelja i ljubaznog susjeda, otkriti snagu obitelji, ljubavi i odgovornosti. Pronicljivo, zaigrano i iznimno simpatično, Odjednom mama pruža priču o obitelji, tuzi, očekivanjima i konačno – o ljubavi.

Tajne koje će vas prodrmati

Za one koji uživaju u psihološkim trilerima, autorica Alex Dahl donosi priču o Liv, Anastasiji i Selmi – tri žene iz različitih dijelova svijeta povezane tajnama koje prijete
razotkriti njihove živote. Nakon što je otišla neodoljivo je štivo koje progovara o strašnoj stvarnosti života modela. Kroz glamuroznu priču, autorica portretira skrivenu, mračnu stranu više klase, otkrivajući opasnosti ljepote, privlačnosti moći i bogatstva, uz gorljivu priču o majčinskoj ljubavi.

Povijesni romani i beletristika

Ljubitelji povijesnih romana u 134. kolu KDS-a mogu pronaći naslov Igra smrti – dio serijala Krvnikova kći. Autor Oliver Pötzsch radnju smješta u svibanj 1670. prateći schongauskog brijača Simona Fronwisera koji se suočava s misterioznim raspećem na križ mladića tijekom pasionskih igara. Pötzsch briljantno žonglira s napetim zapletom i višestrukim linijama pripovijedanja, dok Simon Fronwieser i krvnik Jakob Kuisl kreću u potragu za krivcem. Fabula ovog slojevitog i složenog romana donosi opasnost skrivenu u svakom kutku bavarskog sela, uz izvanredan prikaz obiteljskih sukoba, praznovjerja, ksenofobije i pohlepe.

U žanru beletristike pronađite Vodič za dane koji dolaze autora bestselera Yoava Bluma. Njegova prva tri romana odmah su postali bestseleri u Izraelu, a zatim i širom svijeta. Njegov prvijenac The Coincidence Makers preveden je na desetak jezika. U romanu se isprepleću teme književnosti, popularne kulture i svijeta koji nas okružuje. Ako ga uzmete u ruke, Vodič za dane koji dolaze potaknut će vas na razmišljanje o smislu života i, na kraju krajeva, onome što je najvažnije:

„Na kraju krajeva, razumiješ li od čega se ljudi sastoje? Od iskustava, od svega što su proživjeli. Da, naravno, postoji početna točka koju diktira genetika, ta iskonska jezgra oko koje se uobliči naša osobnost, ali naša nas iskustva i odabiri oblikuju i mijenjaju. Ne postaneš junak zato što si učio o junaštvu u školi pa otišao raditi junačka djela; činiš junačka djela i to te onda čini junakom. Tvoji te postupci oblikuju, tvoji postupci pokreću unutarnje dijelove tebe, slažu te, čine te onim tko jesi.‟