Kutak za tate Mame

Valentinovo s bebom: Prilika za sitne pažnje i velike uspomene

Valentinovo u obitelji s bebom

Foto: Freepik

Valentinovo, dan ljubavi i romantičnih gesta, ne mora biti samo za zaljubljene parove. Kao mama malog djeteta ili novorođenčeta, možda mislite da su dani slavljenja ljubavi stvar prošlosti. Međutim, Valentinovo može biti savršena prilika za stvaranje posebnih uspomena s vašom malom obitelji.

Iako izlasci u restorane i kino večeri možda trenutno nisu opcija, postoji mnogo načina kako Valentinovo pretvoriti u dan pun ljubavi, smijeha i obiteljskog druženja. U ovom članku istražit ćemo kreativne i ugodne načine za slavlje Valentinova u društvu vaših najmlađih, od zabavnih obiteljskih aktivnosti do pronalaska trenutaka za romantično vrijeme samo za vas i vašeg partnera.

Zabava za cijelu obitelj

Valentinovo može biti sjajan dan za stvaranje obiteljskih uspomena, čak i sa malom djecom ili bebama. Evo nekoliko ideja kako učiniti ovaj dan posebnim za sve članove obitelji:

Izrada čestitki: Uključite cijelu obitelj u izradu ručno rađenih čestitki. Bebe mogu ostaviti otiske ruku ili nogu na papiru, dok starija djeca mogu crtati ili pisati poruke. Ovo je divan način da pokažete ljubav prema rodbini i prijateljima.

Jednostavne igre: Organizirajte igre koje su prikladne za sve uzraste. Igre poput ‘lovca na blago’ s temom ljubavi ili jednostavne slagalice mogu biti zabavne za cijelu obitelj.

Šetnje i posjet parku: Iskoristite lijepo vrijeme za zajedničku šetnju ili posjet najbližem parku. Možda čak pronađete tematske ukrase ili organizirane aktivnosti povodom Valentinova.

Tematski obroci: Pripremite obiteljski obrok s temom Valentinova. Razmislite o jelima crvene boje ili u obliku srca. Ovo može biti zabavno i za pripremu i za jelo.

Učinite dan posebnim ne samo za djecu, već i za sebe. Pustite omiljenu glazbu, plešite zajedno ili pročitajte priče o ljubavi. Ovo su trenuci koji će postati dragocjene uspomene.

Darovi iz srca

Valentinovo je savršena prilika za pokazivanje ljubavi kroz pažljivo odabrane darove. Kao mama s malom djecom, možda nemate puno slobodnog vremena, no nabrojat ćemo nekoliko ideja koje su jednostavne, a ipak pune ljubavi i pažnje.

  • Razmislite o darovima koji imaju osobni pečat. To može biti sve, od personalizirane knjige do nakita s otiscima dječjih prstiju. Ovakvi darovi su ne samo unikatni, već i čuvaju uspomene na ove rane dane roditeljstva.
  • Uključite djecu u izradu darova. To može biti nešto jednostavno kao što su crteži ili ručni radovi koje možete uokviriti i pokloniti.
  • Izradite zajedno ukrase od gline ili soli koje možete oslikati i pokloniti. Ovo je zabavna aktivnost za cijelu obitelj i rezultira sentimentalnim darovima.
  • Iskoristite vrijeme dok djeca spavaju ili su zauzeta igrom za pripremu darova.
  • Ne trebate trošiti puno novca. Često su najdraži darovi oni koji dolaze iz srca i koji pričaju priču.

Ne zaboravite i na darove za sebe. Možda je to vreme u tišini s knjigom, topla kupka ili nešto što već dugo želite. Biti roditelj je zahtjevan posao, pa je važno ponekad se i razmaziti.

Pronalazak vremena za romantiku

Čak i s malom djecom, važno je pronaći vrijeme za romantiku i očuvanje intimnosti u vezi. Nakon što djeca zaspu, organizirajte večer samo za vas dvoje. To može biti večera uz svijeće, gledanje filma ili samo ispijanje vina i razgovor. Stvorite atmosferu: smanjite svjetla, pustite laganu glazbu i uključite svijeće. Malo truda može učiniti večer posebnom.

Ne treba čekati posebne prilike za iskazivanje ljubavi. Ostavite ljubavne poruke, šalite nježne SMS-ove tijekom dana ili jednostavno izrazite zahvalnost za podršku i razumijevanje. Ponekad su najromantičniji trenuci oni nenadani i jednostavni, poput zajedničke šalice kave u tišini dok beba spava.

Iskoristite dnevne odmore bebe za kvalitetno provedeno vrijeme zajedno. Može biti kratko, ali čarobno. Dogovorite se tko će se brinuti o djeci kako biste mogli imati malo vremena samo za sebe. Ovo može biti dogovor s partnerom ili pomoć od obitelji i prijatelja.

Biti roditelj je izazovan posao, ali važno je ne zaboraviti na vaš odnos kao partnera. Njegovanje ljubavi i romantike ključno je za sretnu i ispunjenu obitelj.