Mame Savjeti i njega

Microneedling – pomoć kod strija nastalih u trudnoći

Microneedling kao pomoć oko dubokih strija Bebe.hr portal

Microneedling je kozmetički postupak u kojem se koristi prirodni proces ozdravljenja vašeg tijela za uklanjanje nečistoća s kože. Koriste se sterilizirane sićušne iglice za bockanje kože i pokretanje procesa zacjeljivanja rana. Tijekom procesa zacjeljivanja rana, vaše tijelo prirodno proizvodi više elastina i kolagena na tretiranim područjima.

Mnoge žene i muškarci pate od strija. Stanje je zapravo medicinski bezopasno, ali može dovesti do smanjenja samopouzdanja. Pa se većina pita postoji li neinvazivan način na koji ih može ukloniti – ili barem ublažiti.

Plastična kirurgija trajno uklanja strije, ali uključuje rizik, zahtijeva tjedne oporavka i nije pristupačna. Najsigurniji tretmani za strije su losioni i kreme, ali oni ne daju uvijek željene rezultate. Između često beskorisnih losiona i riskantne operacije, postoji optimalna alternativa – microneedling.

Microneedling tretman također se preporučuje za sljedeća stanja:

  • ožiljke od akni,
  • hiperpigmentaciju,
  • velike pore,
  • gubitak kose,
  • bore,
  • oštećenja od sunca.
Kako Microneedling radi?

Microneedling

Pružatelj microneedlinga koristi ručnu microneedling olovku sa stotinama jedva vidljivih igala različitih duljina za izradu sitnih uboda na koži. Ove sićušne rane ne oštećuju kožu, ali pokreću prirodnu reakciju tijela na zacjeljivanje ozljede i potiču proizvodnju kolagena. Novostvoreni kolagen popunjava praznine između strija, zaglađuje teksturu kože i ujednačava njezin ton. microneedling rezultira smanjenjem vidljivosti strija.

Zahvat je brz i bezbolan. Vaš liječnik prvo nanosi kremu za umirivanje na tretirano područje. Nakon što krema počne djelovati, vaš liječnik više puta pomiče microneedling olovku u različitim smjerovima sve dok igle ne naprave sitne ubode. Cijeli postupak traje 20-30 minuta, ovisno o veličini tretiranog područja.

Efektivnost tretmana

Studije su dokazale učinkovitost microneedling metode protiv strija. Pacijenti vide vidljivo smanjenje ili potpuno uklanjanje strija nakon niza tretmana. Rezultati se pojavljuju unutar šest mjeseci od završnog tretmana. Pacijentima je obično potrebno više od jednog tretmana microneedlingom, a tretmani se obavljaju u razmaku od četiri do šest tjedana. Rezultati su postupni jer je potrebno vrijeme za izgradnju novog kolagena. Rezultati microneedlinga su trajni i strije se ne vraćaju osim ako ne doživite ista stanja koja su dovela do rastezanja vaše kože.

POVEZANO: Ublažite strije nakon poroda