News

Više od 1500 posjetitelja na proslavi sedmog rođendana Aquatike

Aquatika Karlovac

Bogatim i raznovrsnim dvodnevnim programom i posebnim, rođendanskim pogodnostima za posjetitelje, karlovački slatkovodni akvarij Aquatika proteklog je vikenda proslavio sedmi rođendan. Jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova vjerno prikazuje prirodno bogatstvo i biološku raznolikost hrvatskih rijeka, jezera i močvara te na jedinstveni način otkriva tajne života riječnoga svijeta.

Samo u rođendanskom vikendu Aquatika je privukla više od 1500 posjetitelja, a do sada ju je razgledalo ukupno više od 460 tisuća gostiju iz Hrvatske, regije, Europe, ali i dalekih zemalja. Najmlađi su tako tijekom cijeloga vikenda uživali na radionicama, pričaonicama, igraonicama na akvarijskom trgu, u Zelenoj knjižnici Aquatike i Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ te na šetnici uz Aquatiku, a najljepše rođendanske želje svim ribama i Aquatici poželjeli su čestitkama i porukama koje su ispisivali na velikoj rođendanskoj torti.

Osim što su sudjelovali u šarenom Dječjem buvljaku i uživali u druženju s književnikom Krešimirom Krnićem i „Mačkom u šeširu“ te čajanci s Mandom Pandom, održana je i Eko priča, kreativna radionica s Knjiguljicom Nevenom Zuber, edukativni Poligon zabavnih igara, zadataka i izazova “Kopnene vode” s Eko panom, Susret s rijekom uz Natura 2000 zaštićeno područje rijeke Korane, tematska šetnja u pratnji vodiča te rođendanski party uz svirku benda “LA PAPA”.

„S više od 460.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta, što na početku nitko nije mogao ni zamisliti, u proteklih sedam godina smo nadmašili očekivanja koja su se na početku kretala oko tek 12.000 očekivanih posjetitelja. Aquatika i Karlovac imaju zaista posebnu priču o naše četiri rijeke, ali i o nevidljivom svijetu vodenog bogatstva Hrvatske koji je vrlo često skriven ispod površine vode, a upravo ga naš jedinstveni slatkovodni akvarij otkriva“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš, uz zahvalu svim suradnicima, sugrađanima i posjetiteljima na povjerenju i posjetama Aquatici.

Podsjetimo, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac je ekološka, obrazovna, turistička i znanstvena atrakcija nastala kao rezultat projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a čiji je osnivač Grad Karlovac. Osim funkcije javnog akvarija, cilj Aquatike je predstaviti i tradicijsku kulturu, geološku prošlost i način života uz hrvatske rijeke, koje su najbogatije po broju slatkovodnih riba u Europi, ali i na različitim projektima sve intenzivnije surađivati sa znanstvenim sektorom.