Bebe Promo

Zaboravite na uvriježena pravila: Evo kako odjenuti bebu kada je vani hladno?

Lupilu odjeća za bebe

Nekad uvriježeno pravilo o tome da bebe uvijek trebaju jedan sloj odjeće više od odraslih, sve veći broj mama odbacuje kao neprikladno, posebice u prijelaznim razdobljima i kod neobično toplih mjeseci, kakav je trenutačno listopad u Hrvatskoj

Iako neprocjenjivi, trenuci s tek rođenom bebom, za novopečene roditelje mogu ponekad biti i stresni. Često najviše energije potratimo na promišljanja o tome je li beba gladna, tužna, sretna, nezadovoljna… treba li nešto od nas što mi možda ne prepoznajemo u datom trenutku? U procesu razvijanja odnosa između roditelja i bebe neke od tih stvari shvatimo, naravno, intuitivno, a i bebe se govorom tijela i same nauče izraziti osjećaje.

Izlazak s bebama je poželjan

No, što učiniti u situacijama kada ne možemo procijeniti je li našem djetetu vruće ili hladno? Ovo je česta nedoumica za roditelje, posebice u prijelaznim razdobljima prevrtljive jeseni te tijekom debelih minusa kad je bebe potrebno zaštiti i pametno obući.

Najprije moramo reći da je izlazak s bebama na svježi, čak i hladni zrak, poželjan, no pri tome treba imati na umu da su bebe izrazito osjetljive na hladnoću pa s odabirom odjeće treba biti oprezan kako ne bi došlo do pothlađivanja. Zanimljivost je, međutim, kako će većina roditelja, u želji da izbjegne ovu mogućnost, otići u drugu krajnost i pretjerati s količinom odjeće u kojoj će s bebom izići u šetnju.

Lupilu odjeća za bebe
Lupilu odjeća za bebe

Naime, nepisano je pravilo da bi bebe trebale imati jedan sloj odjeće više od nas odraslih. No, s ovom bi se teorijom danas sve manje mama složilo. U neobično toplim mjesecima prijelaznih razdoblja poput jeseni i trenutačnog listopada u kojemu dnevna temperature doseže i do 22 stupnja, nećete pogriješiti ako za šetnju svojoj bebici odjenete bodi kratkih rukava, majicu, hlače ili tajice i čarapice. Hoćete li na njih staviti i ukrasne cipelice, odluka je na vama. Jakna neće biti potrebna, a slojevito odijevanje koje uključuje bodi ili potkošulju olakšat će vam izbor.

„Više“ nije uvijek bolje

Ipak, imajte na umu da je odjeća bebina „druga“ koža te da bi nam u njezinom izboru na prvom mjestu trebali biti sigurnost i podrijetlo materijala. Bebe imaju puno tanju, osjetljiviju kožu koja je sklona iritacijama i suhoći, što znači da sve tkanine koje dolaze u izravni dodir s njihovom kožu moraju biti od prirodnih materijala i sigurne za kožu.

Mekana i prozračna tekstura pamuka savršeno odgovara nježnoj bebinoj koži te omogućuje maksimalnu udobnost nošenja tijekom cijelog dana, a upravo ovih dana u Lidlu možete pronaći jesensku kolekciju brenda Lupilu od bio pamuka. Lupilu odjeća proizvodi se od celuloznih vlakana koja upijaju vlagu, pružaju visoku razinu udobnosti, izdržljiva su i prozračna. Strogo nadziran proces proizvodnje bez štetnih kemikalija štiti kvalitetu dobivenog pamuka, ali i nježnu bebinu kožu. Lupilu odjeća za bebe nije dio standardne Lupilu ponude te se pojedine kolekcije plasiraju ciljano, u određenim razdobljima, a zbog popularnosti ovog brenda, vrlo brzo nestaju s polica.

Odjeća od prirodnih vlakana za bebe je obvezna

Kad birate odjevne komade, obvezno potražite one od bio pamuka s oznakom GOTS koji su izrađeni u skladu s najvišim ekološkim kriterijima te su proizvedeni od prethodno kontroliranih vlakana. U proizvodnji Lupilu odjeće se koriste samo kvalitetne sirovine čiji su izvori štićeni pa možete biti sigurni da odjeća koju ste kupili ne sadrži nikakve štetne tvari. Uprlja li se neki od novih komada omiljenom voćnom kašicom ili mlijekom – ne brinite. Lupilu neprehrambena ponuda obuhvaća i sredstva za pranje rublja i uklanjanje mrlja koja ne sadrže boje, parfeme i konzervanse te su u potpunosti sigurni za bebe i djecu.

Lupilu odjeća za bebe
Lupilu odjeća za bebe