News

Do kraja veljače zagrebački ZOO organizirat će”Egzotične subote”

zoo zagreb

Mnogobrojne životinje u Zoološkom vrtu Grada Zagreba uživaju u snijegu koji je zabijelio njihove vanjske nastambe. O životinjama koje vole snijeg, ali i onima koje ga uopće ne poznaju, govorit će se tijekom “Egzotičnih subota” koje će ZOO Zagreb održavati do kraja veljače.

Program posjetitelje očekuje subotom od 10 do 14 sati. U edukativnom kutku u tropskoj kući moći će razgledati mnogobrojne preparate povezane s temom tog dana.
Na prvom predavanju ovoga vikenda, govorit će se o tome kako se životinje brinu za svoje mladunce, a tjedan dana kasnije razbijat će predrasude o životinjama prema kojima mnogi ljudi gaje negativne emocije. Među tim su životinjama zmije, miševi, štakori, vrane i šišmiši.

U subotu 3. veljače obilježit će se Dan močvarnih staništa. U nastavku tog mjeseca edukatori će zainteresiranima prenositi svoje znanje o životinjama arhitektima, tj. onima koji si grade impresivne domove, genetskim mutacijama u životinjskom svijetu i važnosti mutacija za evoluciju te pokrovima tijela životinja.
Zoološki vrt svakodnevno je otvoren od 9 do 16, a ulazak je moguć do 15 sati.

POVEZANI ČLANCI: Zabava za dječicu