Planiranje trudnoće

Kako razgovarati za ženama koje imaju poteškoće u pokušaju začeća?

Kako razgovarati za ženama koje imaju poteškoće u pokušaju začeća? Bebe.hr portal

Ako osobno nemate poteškoće u pokušaju začeća niti iskustva s kompliciranom trudnoćom, razgovor s nekim tko to prolazi može biti zastrašujući. Donosimo nekoliko stvari koje mogu pomoći kada su u pitanju potencijalno neugodni razgovori.

 

Savjeti kako razgovarati za ženama koje imaju poteškoće u pokušaju začeća

 

poteškoće u pokušaju začeća

 

Ne izbjegavajte podijeliti svoje iskustvo

Ako ste trenutno trudni i imate prijateljicu koja pokušava zatrudnjeti, nemojte izbjegavati podijeliti svoja uzbuđenja i strahove. Posljednje što netko želi  u takvoj situaciji je biti izoliran od prijateljica koje su mame ili će uskoro postati.

 

Uzmite u obzir osjećaje drugih

Iako je prikladno podijeliti svoje iskustvo, uzmite u obzir svoj ton kada govorite o simptomima trudnoće. Vjerovali ili ne, netko tko se bori da zatrudni vrlo lako može poželjeti iskusiti jutarnje mučnine, dobivanje na težini i udarce u rebra. Osim toga, trudnoća će ti biti sretnija ako se u ovim trenucima možete smijati i veseliti iskustvo umjesto da kukate.

 

Ne izbjegavajte razgovore

Vjerojatno se vaša prijateljica koja ima poteškoće u pokušaju začeća stvarno ne voli osjećati izolirano. Ako je u prostoriji slon u obliku vašeg trudničkog trbuha, nemojte izbjegavati razgovor o tome. Samo neka to ne bude jedina stvar o kojoj razgovarate.

 

Recite “Žao mi je što prolaziš kroz ovo.”

Osjećaj suosjećanja za druge je sastavni dio života. Bez obzira jeste li trudni, ili ste već mama ili uopće ne razmišljate o djeci, nemojte se bojati izraziti svoje simpatije. 

I na kraju…

 

Postavljajte pitanja o njenom životu i zaista slušajte

U prosjeku, osoba sluša samo sedam sekundi tijekom razgovora prije ubacivanja u razgovor. Dajte svojoj prijateljici više od tih sedam sekundi. Pobrinite se da dio razgovora posvetite tome kako se ona osjeća. Bez da to automatski ne povezujete s vašim životom i nastavite odmah pričati o sebi i svom iskustvu.

POVEZANO: Koliko folne kiseline trebam uzimati dok pokušavam zatrudnjeti?