Kutak za tate

Načini na koji se tate mogu povezati sa svojom bebom

Načini na koji se tate mogu povezati sa svojom bebom Bebe.hr portal

Kao tata, ne možete napraviti majčino mlijeko na zahtjev – ali postoje drugi načini na koji se tate mogu povezati sa svojom bebom. Tatina uloga seže dalje od mijenjanja prljavih pelena i kasnog noćnog hranjenja kada mama nadoknađuje snove.

Često se novi očevi mogu osjećati izostavljenima iz iskustva povezivanja, stvarajući napetost u vezi i dovodeći do osjećaja neadekvatnosti.

 

Načini na koji se tate mogu povezati sa svojom bebom

Počnite sudjelovati, osjetite veću uključenost i povećajte svoje očinsko zadovoljstvo.

 width=

 

Koža na kožu

Beba je najsretnija kada se dodiruje kožom s mamom ili tatom. Bebina temperatura, otkucaji srca i disanja bit će ujednačeniji, a šećer u krvi stabilniji. Također omogućuje bebi da se upozna s vašim mirisom, a otkucaji vašeg srca postaju umirujući otkucaji za nju. Provedite vrijeme povezujući se, izležavajte se u svojim boksericama i pustite bebu da se odmara na vašim prsima. Primjerice dok gledate televiziju. Samo pazite da ne zaspete, to može biti dosta opasno.

 

Igrajte se

Pravite glupe grimase, igrajte se skrivača i pjevajte pjesmice. Odvojite redovno vrijeme za bebu, bilo da je to poslije posla ili ujutro. Odredite posebno vrijeme koje je samo za vas i vašu bebu. Na način da, kako beba raste, ovo posebno vrijeme povezivanja postane dio vaše dnevne rutine.

 

Zajednički rituali

Sve je u odvajanju osobnog vremena i truda. Dok mama provodi malo vremena sama da zablista i radi ono što voli, vi možete provesti vrijeme s bebom. Ovo bi mogao biti ritual kupanja u kojem isključite telefone i prigušite svjetla i uživate u lijepom kupanju s bebom. Ili masirate bebu uljem jojobe ili kremom od nevena kako biste opustili svoje dijete i pripremili ga za spavanje. Također možete prošetati vani zajedno ili lagano pješačiti s bebom u nosiljci. Bebe vole stimulaciju boravka vani i u udobnosti vaših ruku.

 

Preuzmite odgovornost

Mama može voljeti da se stvari rade na određeni način. I možda će vas čak podučavati kako se nositi s određenim zadacima kada je u pitanju beba. Primjerice kako zagrijati bočicu, promijeniti pelene ili utješiti bebu.

Ali vi ćete razviti svoj vlastiti način obavljanja tih stvari. Umjesto da dopustite mami da uskoči i “ispravi vas” i opetovano vam pokaže kako to učiniti na njezin način, samo nastavite vježbati. I naučit ćete vlastitu tehniku ​​i prečace.

 

Krećite se

Bebe su navikle na kretanje jer su se mamini kukovi uvijek pomicali dok su bile još u maternici. Kretanje ih umiruje i uz to rastu i zabavljaju se. Što god da izvodite super je natjerati bebu i da se hihoće dok je pomičete. Kretanje također pomaže u povećanju tonusa bebinih mišića i trenira bebine proprioceptore (odnosno osjećaj sebe u odnosu na prostor).