Savjeti i njegaBabinje – što se sve događa

Prošlo je dugih 9 mjeseci, prošao je i porod, a sad slijede babinje. Saznajte što sve možete očekivati u tih 40 dana nakon porođaja i možete li se na određeni način pripremiti.
2 godine prije

Babinje definiramo kao razdoblje koje traje između 6 i 8 tjedana nakon poroda, a obilježava ga cijeljenje rane, učestalo mokrenje po noći, stezanje maternice i druge jednako neugodne pojave. Smatra se da je to optimalno vrijeme u kojem bi se majka trebala oporaviti i snaći u svojoj ulozi. Donosimo nekoliko savjeta i proizvoda uz koje će prvi dani proći u veselijem tonu.

S dojenjem strpljivo

Kad krenete s dojenjem, imajte na umu dvije stvari. Prva stvar, dojenje je proces i zato zahtijeva vašu potpunu posvećenost i druga – oboružajte se strpljenjem, itekako će vam trebati. Na početku ćete provesti puno vremena s djetetom pokušavajući naći odgovarajući položaj koji odgovara najbolje njemu i vama. Kasnije kad se oboje priviknete, sve će biti lakše i vaše mlijeko nerijetko će mu biti najbolja utjeha. Ne zaboravite prije dojenja prati ruke toplom vodom, a nakon dojenja izdvojite zaostalo mlijeko. Također, bitna je i vaša prehrana koja mora biti bogata kalcijem.

Borba s novorođenačkim grčevima

Grčevi najčešće počinju u 2. ili 3. tjednu života, a intenzivni su do 6. tjedna. Iako vam se u tom razdoblju čini kako jednostavno nema kraja, intenzitet grčeva počinje se smanjivati oko 12. tjedna. Ne postoji univerzalna metoda koja će ublažiti grčeve, a i što jedno dijete umiruje, na drugo može djelovati potpuno suprotno. Kad pronađete odgovarajuću metodu, primjerice topla kupka ili puštanje glazbe, držite je se i ne isprobavajte paraleno više njih. To može uznemiriti dijete.

Ne zaboravite na uloške

Nakon poroda majke počinju krvariti, odnosno krvare stijenke maternice. Prvih nekoliko dana krvarenje je obilno, a s vremenom, odnosno regeneracijom tkiva, krvarenje se smanjuje. Maternici je potrebno da se obnovi jednako onoliko koliku traju babinje. Zato je potrebno opskrbiti se ulošcima.

Violeta higijenski ulošci Cotton sensitive

Nježna Sensitive linija Violeta higijenskih uložaka je izrađena od najfinijih i najmekših materijala. Cotton Sensitive ulošci ne sadrže boje ni mirise i pružaju osjećaj udobnosti i svježine prilikom nošenja. Laboratorijski ispitani materijali su sigurni za korištenje čak i među najosjetljivijima, a uz vlažnu maramicu, obogaćenu losionom za intimnu njegu – osjećaj čistoće i svježine je zagarantiran cijeli dan.

 

 

Mateja

Leave a Reply

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2018 BEBE.hr