Savjeti i njega Trudnice

10 savjeta koje nove mame trebaju čuti

10 savjeta koje nove mame trebaju čuti Bebe.hr portal

Pitali smo mame različitih dobnih skupina, zanimanja, i interesa koje savjete „žale“ da nisu čule prije. Sažele smo one koje smatramo da su zaista korisne, koliko god vam se možda banalni činili. Zadržavamo privatnost mama ali njihove lekcije sada dijelimo s vama. Vi odlučite što s vama ostaje!

1. Prvi savjet za nove mame je opustite se i vjerujte svojim instinktima! Da, i mi sada dijelimo savjete, ali ne treba vam uvijek savjet. Pridržavamo se pravila da pitati i slušati savjet je mudro, no to ne znači da ga uvijek treba prihvatiti. Svatko radi stvari drugačije, i uostalom vi najbolje poznajete svoju bebu!

2. Prihvatite pomoć! Nemojte se sramiti tražiti i prihvatiti pomoć. Mnoge mame osjećaju kao da sve moraju raditi same. Nije poanta da padate u nesvijest od iscrpljenosti. Niti da zaboravite sebe.

 width=

3. Sve bebe plaču! Ukoliko beba plače, zapamtite da to ne znači da radite nešto krivo. Beba jednostavno ima potrebu koja mora biti zadovoljena, a na vama je da ju otkrijete. Da si napravite ulogu lakšom pokušajte funkcionirati tako da ih gledate poput malih zagonetki. To znači da prolazite kroz sve moguće razloge za suze da bi našli rješenje. Lakši je pristup umjesto krivnje, rješavati svoju ljupku malu zagonetku.

4. Budite ljubazni i strpljivi prema sebi. Znamo da ste zauzeti odgojem malog čovjeka, ali nemojte zaboraviti i na sebe. Vaše raspoloženje osim na vas utječe i na vašu bebu tako da imate dvostruki razlog.

10 savjeta za nove mame

5. Postporođajna depresija je uobičajena, normalna pojava i dobro je biti svjestan znakova u slučaju da utječu na vas. Ovo je savjet koji pomaže bez obzira jeste li nove mame ili ne. Dobro je znati i da se može pojaviti kod oba spola. Također, u redu je ne povezati se odmah sa svojom bebom. Prvih nekoliko tjedana i mjeseci s novorođenčetom za većinu su iscrpljujući i super stresni. Povezivanje s bebom se događa s vremenom i to je OK!

 width=

6. Iako zvuči kao totalni kliše, ne zaboravite fotografije! Vrijeme stvarno tako brzo prolazi. Bebe se tako brzo mijenjaju u fazi novorođenčeta pa svakako ovjekovječite trenutke, sačuvajte uspomene.

7. Zvuči čudno, ali nije loša ideja npr. usisavati i dok beba spava kako bi se navikli spavati kroz buku. Kasnije nećete morati hodati na prstima.

8. Pronađite svoje „pleme“. Povezivanje s drugim ženama koje razumiju kroz što prolazite je bitno. Nikad nemojte misliti da sve ovo morate učiniti sami.

 width=

9. Sve je faza. Dobar san, loš san, borbeno drijemanje, nervozan, nervozan, nicanje zubića, nagli rast, krivulje razvojnog učenja, itd. Sve se stalno mijenja i samo je faza.

10. Uvijek će biti negdje netko tko će suditi o vašim izborima bez obzira na sve, stoga ne brinite o pokušaju da ugodite bilo kome osim svojem dijetu, sebi i obitelji.

POVEZANO: Jeste li spremni za dolazak bebe?