Kutak za tate Savjeti i njega

Kako povezati obitelj na zabavan način

Odnosi i komunikacija odraslih s djecom rane i predškolske dobi Bebe.hr portal

Svaki zajednički trenutak se računa, i ako želite povezati obitelj predlažemo neke ideje koje vas mogu zaista povezati. Bilo da vam je to potrebno ili ne.

 

Uključite cijelu obitelj u planiranje

Kada je cijela obitelj uključena u planiranje zabavnih aktivnosti, imat ćete više prilika da doživite posebne trenutke. To su oni trenutci koji povezuju vašu obitelj i grade duboke, zdrave odnose. Kad djeca osjećaju bliskost sa svojim roditeljima, više se trude zadovoljiti ih i učiniti ih ponosnima, što onda cijelu obitelj čini jačom. Ne mora biti komplicirano – uz malo truda, vezu možete pretvoriti u život pun smiješnih, slatkih priča i trajnih uspomena.

 

Odredite dan u tjednu kada zajedno kuhate

povezati obitelj

 

Studije pokazuju da djeca koja često ručaju sa svojim roditeljima imaju bolji akademski uspjeh, povećano samopoštovanje i smanjen rizik od pretilosti. Redoviti razgovori za vrijeme večere također su povezani s otvorenijom komunikacijom između djece i roditelja.

Možete napraviti i korak više ako želite povezati obitelj. Znači osim da redovite ručate ili večerate zajedno odredite i dan kada kuhate zajedno. Započnite sa zbirkom recepata, a zatim svima dodijelite posao koji odgovara dobi (bez noževa za malu djecu!). Budite kreativni sa sastojcima i tehnikama za stvaranje ukusnih uspomena.

 

Krenite u obiteljsku šetnju prirodom

 width=

 

Izlazak u prirodu nudi poseban prostor za uživanje u međusobnom društvu. Također čini se da prirodno okruženje pomaže u smirivanju djece. Dakle, dok šetate šumovitom stazom, duž obale ili kroz urbani park, udahnite, neka vam se ramena opuste. I zajedno gledajte drveće, ptice, nebo i jedni druge.

 

Organizirajte obiteljski sportski događaj

 width=

 

Razmislite o sportovima koji bi koristili dinamici vaše obitelji i interesima sve djece. Vole li svi sportove u zatvorenom ili na otvorenom? Rekreativni ili ekstremni sportovi? Razmislite o izletima na kuglanu, igralište za mini golf ili zatvoreni zid za penjanje. Ili isprobajte nove i nepoznate sportove kao što su kroket i boćanje. Ili jednostavne igre hvatanja preko bacanja frizbija do šetnje gradom.

POVEZANO: Neizgovorena pravila objava u roditeljskim Facebook grupama