0 do 12 tjedana Savjeti i njega Trudnice

Kako razlikovati implantacijske grčeve od menstrualnih?

Kako razlikovati implantacijske grčeve od menstrualnih? Bebe.hr portal

Ako osjećate grčeve pretpostavljate dolazak mjesečnice, međutim ako dolaze prije termina, vjerojatno osjećate implantacijske grčeve!

Donosimo danas kako ih razlikovati od menstrualnih tako da objašnjavamo koliko ih brzo možete osjetiti nakon začeća. Gdje se točno nalazi bol? I kakvoj vrsti boli se radi? Čitajte dalje kako biste saznali više.

 

Gdje se točno bol nalazi i kakvog je intenziteta?

Kada oplođeno jajašce putuje do maternice gdje će se smjestiti, može uzrokovati da osjetite manje grčeve ili trnce u vrlo niskom, srednjem dijelu trbuha. Ova blaga nelagoda poznata je i kao implantacijski grč.

Implantacijski grčevi slični su menstrualnim grčevima. Ako se ne možete odlučiti imate li mjesečnicu ili implantacijske grčeve, probajte osjetite gdje se grčevi zapravo nalaze.

 width=

 

Implantacijske grčeve vjerojatno ćete osjetiti grčeve u cijeloj zdjelici ili više u sredini zdjelice. I oni ne bi trebali biti pretjerano intenzivni. Možda ćete imati i bolove u donjem dijelu leđa i trbuhu. Općenito nećete osjećati implantacijske grčeve samo na jednoj strani.

Ako osjećate umjerene do jake grčeve ili bolove, više sa strane u odnosu na središnju liniju, može naravno biti ništa, ali i znak ranog gubitka trudnoće ili izvanmaternične trudnoće.

 

Koliko brzo možete osjetiti implantacijske grčeve?

Ako se pitate koliko brzo možete osjetiti implantacijske grčeve nakon začeća, nema konačnog odgovora jer je svaka žena drugačija. Međutim implantacijski grčevi općenito se javljaju između 20. i 22. dana od prvog dana zadnje mjesečnice. Ako imate redoviti ciklus od 28 dana.

 

Koliko dugo traju implantacijski grčevi?

Obično možete očekivati ​​da će grčevi trajati jedan do dva dana. U usporedbi s menstrualnim grčevima, implantacijski grčevi trebali bi biti kraći i ne tako intenzivni. Možda uopće nećete osjetiti grčeve. Ili će biti toliko minimalni da su jedva primjetni.

 

Koji su drugi znakovi implantacije?

implantacijske grčeve

 

Osim grčeva, postoje i drugi suptilni rani znakovi implantacije kao što su lagano krvarenje, učestalo mokrenje, bolovi u dojkama, umor, mučnina, glavobolje i promjene raspoloženja. Naravno, njihovo dekodiranje može biti teško jer su mnogi od njih slični simptomima koje možete osjetiti neposredno prije menstruacije.

Ipak, ako ste općenito u skladu sa svojim tijelom, mogli biste primijetiti nekoliko znakova implantacije. Ipak, imajte na umu da također postoji velika vjerojatnost da nećete osjetiti ništa tijekom implantacije.

Ako aktivno pokušavate zatrudnjeti, mogli biste se osjećati ohrabreni ili čak uzbuđeni blagom nelagodom u zdjelici – i, da, možda osjećate implantacijske grčeve. Ipak, ne biste se trebali uzrujavati ili pretpostavljati da niste trudni ako ne osjećate baš ništa. Može biti zbunjujuće i frustrirajuće, ali test na trudnoću može dati jasnoću (i, nadamo se, potvrdu!) koju tražite.