0 do 12 tjedana 0-6 mjeseci 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad Savjeti i njega Trudnice

Dalje od osnova: Savjeti za nove mame!

Rast i razvoj bebe sa 3 mjeseca Bebe.hr portal

Ljudi se uvijek brzo uključe sa listom savjeta za nove mame i popisima stvari koje će trebati kada beba stigne, ali često propuštaju spomenuti ključne pojedinosti. Naravno, potrebna su vam kolica – ali s toliko (mnogo različitih) opcija, kako ćete znati koja ćete kupiti? Ovdje vam dajemo uvid o stvarima koje nove mame moraju imati.

 

Lista 1# Potrebne su autosjedalica i kolica, ali ne zaboravite i putni sustav!

nove mame

 

Većinu autosjedalica možete lagano staviti na kolica i pretvoriti u putni sistem korištenjem adaptera za autosjedalicu koje jednostavnim klikom postavljate na okvir svojih kolica. Kako biste bili sigurni odgovaraju li adapteri za autosjedalicu Vašim kolicima kontaktirajte proizvođača dječjih kolica koja planirate kupiti ili ste kupili. Putni sistem olakšat će Vam kretanje u prvih nekoliko mjeseci bebina života na način da brzo i jednostavno prebacite autosjedalicu iz auta na kolica te obrnuto. Naravno, imajte na umu da beba ne bi trebala biti predugo u autosjedalici i da autosjedalica ne smije biti zamjena za košaru za novorođenče na kolicima.

 

2# Ubacite na listu i masažer za dojenje

Začepljeni mliječni kanali definitivno nisu zabavni, ali nažalost nisu toliko neuobičajeni među dojiljama. Zato pripremite pomagalo za izdajanje mlijeka koje koristi blage vibracije kako bi otpustio začepljene kanale i ponovno pokrenuo protok mlijeka. Možete pokušati i sa LaVie laktacijskim masažerom za dojenje,  izdajanje, potporu za začepljene kanale, mastitis i nadutost.

 

3# Da, naravno da ćete kupite igračke, ali ne zaboravite i pričvrsni remen!

 width=

 

Grickalice, zvečke, igračke za držanje i druge zabavne igračke izvrstan su način za stimuliranje bebinih osjetila i poticanje zdravog razvoja. A da ne spominjemo zabavu mališana kada ste zauzeti drugim važnim stvarima, poput izrade drugog (ili trećeg) lonca od kave. Ali samo zato što ste bebi dodali igračku ne znači da će ona ostati u njihovim rukama. Zapravo, većinu vremena čini se da je njihov znak da je ponovno ispuste. Ako niste baš raspoloženi za igru ​​dohvaćanja cijeli dan, uzmite nekoliko remena za igračke za pričvršćivanje predmeta. I računajte da su vam potrebni i za dječja kolica, autosjedalicu i visoku stolicu.

 

4# Kupite knjige i slikovnice za čitanje – ali čvrste!

 width=

 

Možda mislite da je vrijeme za priču samo čitanje, ali za bebu, to je zapravo grabljenje stranica—a obične dječje knjige lako se potrgaju. Djetetova prva knjiga, koju će već s nekoliko mjeseci početi prebacivati po rukama, pokušati okretati stranice i, naravno, stavljati u usta, trebala bi biti čvrsta. Odnosno napravljena od tvrdih korica debelog kartona. Ne samo da mogu izdržati lutajuće prstiće vašeg mališana, nego mnogi od njih uključuju teksturirane elemente. Koji potiču taktilno istraživanje.

 

5# Da, treba Vam pumpa za grudi – ali nabavite prijenosnu

Izdajanje mlijeka iz dojke nije najugodniji zadatak. Dakle, ako planirate dojiti i izdajati mlijeko za svoje dijete, pobrinite se da odaberete pumpu koja je snažna, učinkovita i prenosiva. Na taj način možete lutati okolo provjeravajući stvari s popisa obaveza dok vaše grudi pripremaju sljedeću bebinu bočicu. Multitasking tajno je oružje svake mame. Ako nemate izbor u svojo blizini, možete naručiti i na Amazonu. Kao na primjer Medela Freestyle Flex prijenosna dvostruka električna pumpa za grudi.

POVEZANO: Ključna područja za čišćenje da vaš prostor izgleda uredno u trenu