Savjeti i njega

Što kada Vam ne sviđaju roditelji prijatelja vašeg djeteta

Što kada Vam ne sviđaju roditelji prijatelja vašeg djeteta Bebe.hr portal

Iako biste možda željeli da nije tako, nećete Vam se vjerojatno svidjeti svi roditelji prijatelja vašeg djeteta. Ponekad se radi samo o različitim osobnostima. Ili imate sukobljene filozofije roditeljstva.

U redu je ako ne želite biti prijatelji s roditeljima, ali u mnogim slučajevima vrijedi očuvati mir svojoj djeci. U drugim je slučajevima možda najbolje poslušati svoj instinkt i pokušati zadržati distancu.

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da si olakšate.

 

 

Nemojte ružno govoriti o njima pred svojim djetetom

Općenito je najbolje ne dati djetetu do znanja ako vam se ne sviđaju roditelji njegovog prijatelja. Izbjegavajte ružno izražavanje ili davanje komentara svom djetetu o tome što osjećate prema roditeljima njegovog prijatelja. To može učiniti vašem djetetu neugodu i stvoriti negativne osjećaje.

Ako je vaše dijete starije, moglo bi shvatiti da imate velikih nesuglasica. Ako se to dogodi, uvijek održavajte poštovanje prema roditeljima njihovih prijatelja. Možete im objasniti da iako se ne slažete oko nekih tema, ipak ćete ljubazno razgovarati jedni s drugima.

 

Izbjegavajte kontroverzne teme

Bez obzira na to koliko ste strastveni u svojim političkim, vjerskim ili filozofskim uvjerenjima, ostaje činjenica da je malo vjerojatno da ćete promijeniti mišljenje drugog roditelja. Ove vrste tema obično izazivaju žestoke rasprave koje brzo mogu postati ružne. Držite se tema koje prirodno stvaraju dogovor i ne pokreću kontroverzne teme.

Okupite se kao grupa

roditelji prijatelja vašeg djeteta

 

Okupljanje s grupom djece i njihovih roditelja može smanjiti pritisak više nego ako se dogovorite samo s jednim od njih. Sastanci za grupne igre mogu biti dobar način da se izbjegne neugodna šutnja ili pretjerano usiljen razgovor. Više roditelja s kojima se možete družiti stvara neku vrstu tampon zone.

Iskoristite sumnju

Ne donosite prerane zaključke na temelju prvog dojma. Možda ćete se na kraju dobro slagati s roditeljem koji vam se u početku nije sviđao. Pozitivno razmišljanje o njima utjecat će na to kako se ponašate s njima i spriječiti da odnos bude zategnut.

 

Postavite granice

roditelji prijatelja vašeg djeteta

 

Ponekad drugi roditelji mogu reći ili učiniti stvari koje nama nisu ugodne ili kojima ne želimo da budu izložena naša djeca. Iako je uvijek najvažnije slušati svoje instinkte, ponekad vam postavljanje čvrstih granica može pomoći da održite kontakt bez ugrožavanja svojih vrijednosti. Primjerice, možete im reći da ste sretni što ćete se i dalje družiti s njima i njihovim djetetom sve dok se suzdržavaju od upotrebe ružnog jezika pred djecom. 

POVEZANO: Ključna područja za čišćenje da vaš prostor izgleda uredno u trenu