Savjeti i njega

Vrijeme za vas: Pedikura kod kuće – kako se radi?

pedikura kod kuće

Foto: Freepik

Svima nam je potrebno vrijeme za opuštanje i njegu, mamama s malim bebama posebno. S obzirom da u prvim mjesecima života djeteta, ne možete previše daleko otići niti se odmarati na višesatnom tretmanu ili u wellnessu, jednostavno rješenje i malo satisfakcije pronađite u lavoru s toplom vodom.

Ne šalimo se, pedikura kod kuće savršen je način da se razmazite i posvetite pažnju svojim stopalima. Jednostavno se radi, ne morate biti profesionalka da biste je sami sebi napravili. Pa čak i ako vam iz prve ne ide kako ste zamislili, nakon nekoliko ponavljanja pedikura će ići k’o podmazana. Bitno je samo početi.

Priprema za tretman

Prije nego što započnete pedikuru kod kuće, osigurajte da imate sve potrebne alate i proizvode. Potrebni su vam:

 1. Kadica s toplom vodom: Za potapanje nogu i omekšavanje kože.
 2. Sol za kupku: Dodajte soli za kupku u vodu kako biste osvježili noge i omekšali kožu. Možete je kupiti u poznatom i rasprostranjenom lancu kozmetičkih preparata po cijeni od oko jednog eura.
 3. Razne rašpice: Koristite različite pilice za nokte i kožu kako biste oblikovali nokte i uklonili mrtve stanice kože.
 4. Grickalica i škare za nokte: Za rezanje i oblikovanje noktiju.
 5. Piling za stopala: Koristite piling kako biste temeljito očistili i zagladili kožu na stopalima. Kao piling može poslužiti i nenamočena sol za kupku.
 6. Hidratantna krema za noge: Nanesite hidratantnu kremu kako biste nahranili kožu i održali je mekom.
 7. Lak za nokte: Ako želite, možete završiti svoju pedikuru nanošenjem laka za nokte.

Kako se izvodi pedikura kod kuće?

 1. Faza relaksacije: Napunite kadu toplom vodom i dodajte sol za kupku. Potopite noge i opustite se oko 10-15 minuta. Ovo će omekšati kožu i pripremiti je za daljnju njegu.
 2. Faza oblikovanja Nakon što ste omekšali nokte, oblikujte ih kako želite koristeći grickalicu ili škare za nokte.
 3. Faza čišćenja: Pomoću posebnog alata za uklanjanje zanoktica nježno uklonite višak kože oko noktiju. Pogurnite ga prema dolje i nježno uklonite škaricama.
 4. Faza uređivanja: Koristite piling za stopala kako biste temeljito očistili kožu na stopalima. Posebno obratite pažnju na pete i druge grublje dijelove kože. Ako je piling preniježan za vašu kožu. Odnosno, ako imate tvrdu i grubu kožu, koristite rašpice i kamen za noge.
 5. Faza hidratacije: Nanesite bogatu hidratantnu kremu na stopala i umasirajte je kako biste nahranili kožu. Posebnu pažnju posvetite petama i drugim suhim područjima.
 6. Faza uljepšavanja: Ako želite, nanesite temeljni lak i lak za nokte kako biste svoj pedikuru zaokružili bojom po vašem izboru.

Nakon završetka pedikure, vaše noge će izgledati njegovano, a cijelo tijelo bit će opušteno jer su stopala područje s jako puno akupresurnih točaka te ćete masiranjem stopala masirati unutarnje organe i energetske točke (centre) u tijelu. Redovita pedikura kod kuće pomoći će vam da održite zdravu kožu i nokte na nogama, te pružiti osjećaj opuštanja i samopouzdanja.

Povezani članci: Lijepa stopala su zdrava i njegovana.