0 do 12 tjedana Kutak za tate Savjeti i njega Trudnice

Za tate: Što očekivati kada je partnerica u prvom tromjesečju?

Za tate: Što očekivati kada je partnerica u prvom tromjesečju? Bebe.hr portal

Mnogi budući očevi smatraju da mogu učiniti jako malo kada je partnerica u prvom tromjesečju. Kao i tome kako doprinijeti trudnoći svojih partnerica, pogotovo kada su do poroda još mjeseci i mjeseci. Možda se osjećaju kao da mogu samo pružiti ruku pomoći.

Međutim to nije tako. Čitajte, istražujte i odolite iskušenju da jednostavno prepustite toku. Ne bojte se postavljati pitanja. Sigurno ćete imati gomile i pravo je olakšanje razjasniti mnoge od ovih stvari. Budite svjesni i da roditelji malo starije djece brzo zaborave (ili odluče ne otkriti) loše dijelove koji dolaze s ranom trudnoćom. Što aktualniji savjet temeljen na iskustvu možete dobiti, to bolje.

Što znači da je partnerica u prvom tromjesečju?

 width=

Prvo tromjesečje počinje nakon što je embrij oplođen i obično je najpromjenjivije od sva tri. Nažalost, to je vrijeme kada se dogodi 80% spontanih pobačaja, pa nešto morate imati na umu.

Tijelo vašeg partnera prolazit će kroz mnogo toga, pa mu je potrebna dodatna podrška. Na primjer, medicinski stručnjaci često preporučuju dodatke prehrani u to vrijeme.

Pred kraj ovog tromjesečja ide se na ultrazvuk za procjenu razvoja bebe i procjenu termina poroda. Obično se događa oko 12. tjedna i ističe kraj prvog tromjesečja i drugo, daleko mirniju i manje kaotičnu fazu u procesu.

Što očekivati ​​od prvog tromjesečja?

Upoznat ćete ginekologa, ići na krvne pretrage i možda ćete imati nekoliko posjeta bolnici. Ovisi samo o trudnoći. Može biti teško sve to uklopiti u posao, ali Vaša će partnerica cijeniti što ste uključeni u svaki korak koliko god možete.

Što se tiče toga kako će se Vaša partnerica osjećati – povrh uzbuđenja i tjeskobe – imajte na umu da ona može doživjeti:

  • Intenzivan umor
  • Bolne žgaravica
  • Puno više odlazaka na WC
  • Povremeno pražnjenje
  • Naglo povećanje tjelesne težine
  • Neočekivane promjene raspoloženja

Dakle, morate biti susretljivi. Volontirajte odlaskom u ljekarne. Saznajte odgovore na pitanja. Prolazite kroz to zajedno, pa će to što znate i održavati stvari pozitivnim doista napraviti razliku. Provjerite i još jednom provjerite sa što više izvora kako biste imali zaokruženo razumijevanje trudnoće i avanture u koju ćete krenuti zajedno.

POVEZANO: Saznali ste da ćete uskoro postati tata?