0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

6 dobrih razloga zašto je dobro biti trudnica na Božić!

6 dobrih razloga zašto je dobro biti trudnica na Božić! Bebe.hr portal

Uobičajena pravila ne vrijede kada se spremate postati nova mama, od prvog dana trudnoće u centru ste pozornosti; svi vas paze i maze.Nabrojat ćemo 6 super razloga zašto je dobro biti trudnica na Božić!

1. Specijalan tretman

Vidjeti ženu s velikom trbuhom izvlači najbolje iz ljudi. Dakle, za Božić su ionako svi više naklonjeni, a vama pogotovo. Očekujte da će vam otvarati vrata, držati lift i također će, barem se nadamo, ustupiti vam rado svi svoje mjesto. Bilo da čekate u redu za blagajnu, ili samo mjesto za sjesti u tramvaju.

I ako idete u goste, na zabave ili druženja – ljudi će biti sretni da udovolje vašoj trudničkoj žudnji. Rado će skuhati ono što vam se jede, čak i ako uspijete pojesti samo par zalogaja. A i vaš će partner morati otići usred noći samo da vam kupi kisele krastavce, ili sladoled.

2. Odmarate se kad god želite

biti trudnica na Božić

Kad ste trudni, svi znaju da je to ponekad jako zamorno i da vam može biti teško udobno se noću smjestiti. Stoga iskoristite to tako što ćete podići noge kad god možete i odrijemati tijekom dana, čak i ako je to samo nekoliko minuta.

3. Imate pažnju i drugi se raduju za vas

Možda mislite da ste samo vi i vaš partner uzbuđeni zbog bebe. Ali kada se okupite s prijateljima i obitelji tijekom Božića, otkrit ćete da su (gotovo) jednako uzbuđeni kao i vi! Djeca će se veseliti novom prijatelju za igru, vi i roditelji Vašeg partnera bit ćete uzbuđeni zbog svog unuka. Možda i prvog – a drugi će također biti zadovoljni što je novoj bebi dobrodošla u obitelj.

Vi ste u središtu pozornosti, jer obitelj i prijatelji žele razgovarati s vama o vašoj trudnoći. Imenima koje ste odabrali, jeste li imali jutarnje mučnine i koja kolica razmišljate kupiti.

4. Imate savršen izgovor za izbjegavanje društvenih događanja

E sada, ako ne želite uživati u prednostima točke tri i dosađuje vam okupljanje ili uredska zabava trudnoća je savršen izgovor! da ne prihvatite pozive na stvari kojih se grozite. Čak i ako smatrate da morate barem izgledati, još uvijek možete koristiti svoju trudnoću kao izgovor za raniji odlazak. U ovakvim trenucima, čak i ako se ponašate iracionalno, uvijek možete okriviti svoje trudničke hormone.

5. Komplimenti

Od komentara o vašoj blistavoj koži, do vaše bujne kose, bit ćete obasuti komentarima o tome kako dobro izgledate i koliko vam raste trbuh. Uživajte, u pravu su! Također ćete imati i veći dekolte ako ste ga ikad željeli.

6. Nema dosadnih popratnih pojava

Sada znate sigurno da nećete imati niti dobiti menstruaciju ni na Božić ni na Novu godinu. Nema bolova, uložaka i krvarenja. Neprocjenjivo.

POVEZANO: Žudnja za hranom tijekom trudnoće: Kada počinje i što ju uzrokuje?