TrudniceAromaterapija u trudnoći

Želite ublažiti simptome napetosti i stresa u trudnoći? Aromaterapija je prirodan lijek za opuštanje, ali samo ako znate koja esencijalna ulja koristiti.
1 godina prije

Trudnoća je zaista čudesno vrijeme, ali uz bolna leđa i otečena stopala, ponekad možete osjećati anksioznost i nemir.  Čak i ako inače niste osoba koja preferira samo prirodno liječenje, mogli biste razmisliti o aromaterapiji, tehnici koja uključuje esencijalna ulja ekstrahirana iz biljaka kako bi se poboljšalo vaše zdravlje i opće stanje. Aromaterapiju su tisućama godina koristili su stari Egipćani, Grci, Kinezi, Indijanci i Rimljani kako bi ublažili bolove i tegobe i potaknuli opuštanje. Mirisna ulja se obično razrjeđuju s baznim uljem za masažu, dodaju u toplu kupku ili koriste u isparivaču kako bi se aroma mogla raspršiti i udahnuti. Učinci aromaterapije u trudnoći mogu biti široki, od pomaganja ublažavanju nesanice do ublažavanja mučnina.

Iako ne postoje dokazi da je aromaterapija u trudnoći štetna, najsigurnije je pričekati da prođe prvo tromjesječje kad je beba u razvoju najosjetljivija.

Postoje određena esencijalna ulja koja su vrlo blagotvorna u trudnoći kao što su: neroli, njemačka i rimska kamilica, lavanda, ylang-ylang, ruža, jasmin, mandarina.

Ova eterična ulja se ne bi trebala koristiti u trudnoći: ružmarin, bosiljak, kadulja, smreka, timijan, buhača, origano, pepermint.

Volo Aromatherapy setovi

Volo prigodna pakiranja se sastoje od hidratantne pjene i morske soli za kupanje različitih mirisa te jadranske spužve za cjeloviti doživljaj kupanja ili tuširanja uz blagotvorne učinke aromaterapije u trudnoći. Jadranska spužva je poznata po svojoj beskompromisnoj jedinstvenoj kvaliteti još od antičkih vremena zahvaljujući uvjetima koji vladaju u Jadranskom moru. Strujanje vode omogućuje tijelu spužve polagan rast koji je zaslužan za njenu gustu teksturu. Jedinstvene fine pore jadranske spužve stvaraju gustu pjenu prilikom kupanja ili tuširanja. Površina spužve je meka i svilenkasta na dodir, a baršunasti osjećaj na koži pruža najluksuznije iskustvo kupke.

Happiness

Ugodan miris ulja mandarine, geranija i ylang ylang-a unosi radost i veselje u vaše welness rituale. Ova je kompozicija savršen izbor za uzdizanje do osjećaja potpune sreće.

Lavanda

Nostalgičan miris lavande pobuđuje sjećanja na duga, topla ljeta. Čisto ulje hvarske lavande smiruje psihičku napetost, opušta tijelo te donosi dugotrajan duševni mir.

Love

Zavodljiv miris cimeta, naranče i ylang ylang-a pobuđuje senzualnost i osjećaj zadovoljstva. Ova moćna mješavina idealna je za romantične trenutke. Pomaže pri opuštanju tijela i otvaranju emocija.

Avatar

Bebe.hr

Leave a Reply