TrudniceKupanje u trudnoći

Kupanje je jedan od najučinkovitijih načina održavanja higijene cijelog tijela. Međutim, ako inače uživate u dugim toplim kupkama, u trudnoći biste se mogli pitati jesu li one sigurne za vas i bebu.
1 godina prije

Kupanje u trudnoći nema samo smirujući učinak već i opušta napete mišiće. Za kupanje nema prepreke niti kad ste trudni ako se pridržavate najvažnijeg pravila – bez vruće vode!  Ona podiže temperaturu tijela što može imati posljedice i za vas i za bebu. Iz istog razloga izbjegavajte jacuzzi i saunu tijekom trudnoće.

Pretopla voda  može sniziti tlak i izazvati slabost i vrtoglavicu, a nizak tlak može djelovati štetno na bebu, posebno u prvom tromjesečju. Saznajte na što morate pripaziti u svim fazama trudnoće:

1. tromjesečje

Prvo tromjesečje izuzetno je važno jer je to razdoblje razvoja organa bebe i pregrijavanje može biti štetno. Koristite mlaku vodu do temperature od najviše 38 stupnjeva Celzijusa i pazite da kupke ne traju predugo. Koristite prirodne proizvode ili one bez štetnih sastojaka.

2. tromjesečje

Ova faza trudnoće je manje rizična od prvog tromjesečja i možete nesmetano uživati u kupkama ako je s vama i bebom sve u redu. Kupanje može biti vrlo umirujuće i opuštajuće, ali duge kupke se i dalje ne savjetuju. U drugom tromjesečju možda imate bolove u nogama i leđima koje biste rado ublažili vrućom kupkom. U tom slučaju noge možete držati u nešto toplijoj vodi kako biste uklonili bolove, a prije nego čitavi uronite u kadu je rashladite.

3. tromjesečje

Sve ste bliže porodu i mogući su veći bolovi, posebno u leđima. Dok god imate dozvolu liječnika i dalje možete uživati u kupkama. Ako u bilo kojem trenutku osjetite vrtoglavicu, odmah izađite iz kade. U ovom razdoblju će vam možda biti potrebna pomoć kod ustajanja i izlaska iz kade kako ne bi došlo do nezgode pa neka partner bude u blizini.

Što biste trebali izbjegavati

Trudnoća je osjetljivo razdoblje i na neke biste stvari trebali pripaziti:

  • Mnogo žena voli pjenušave kupke, ali bolje ih je izbjegavati zbog kemikalija i sintetskih mirisa koje bi pjena ili kugle za kupanje mogli sadržavati
  • Kupaonica je mjesto na kojem lako može doći do nezgode. Ako do sada nsite u kupaonici imali protuklizne tepihe ili podloge u kadi, sada je vrijeme da ih nabavite
  • Ograničite vrijeme za kupanje na 15-20 minuta kako ne bi došlo do vaginalnih infekcija
  • Vaša koža je u trudnoći osjetljivija nego inače i sklona suhoći pa bi bilo najbolje izbjegavati grube pilinge

 

Njega za kupanje

Uriage  GYN-PHY gel za svakodnevnu intimnu higijenu

Za blago pranje intimnog područja, bez isušivanja i iritacija. Za svakodnevnu uporabu, posebno za vrijeme trudnoće i poslije porođaja. Zahvaljujući fiziološkom pH (pH=5,5) i Glyco-gyn kompleksu nježno čisti osjetljivu sluznicu intimnog područja, bez isušivanja te štiti mikrofloru zahvaljujući šećernim derivatima.

 

Uriage Ulje za kupanje

Uriage mirisno ulje za tuširanje je extra bogati sindet za svakodnevnu higijenu tijela koji pruža optimalnu hidratizaciju kože za vrijeme i nakon tuširanja i kupanja. Nakon upotrebe, koža je meka, podatna i ne zateže. Fina baza za pranje nježno čisti poštujući pH kože, a jedinstvena tekstura uljnog gela ostavlja zaštitni sloj na koži. Bogat lipidima, gel štiti od isušivanja i negativnog učinka tvrde vode i klora.

Avatar

Bebe.hr

Leave a Reply