Savjeti i njega

Kako izabrati najbolje vlažne maramice za moju bebu?

Kako izabrati najbolje vlažne maramice za moju bebu? Bebe.hr portal

 width=

Sretnoj bebi treba čista i njegovana guza, zato su tu vlažne maramice! Pelene je potrebno mijenjati svakih 6 do 8 sati kako bi beba bila suha i osjećala se ugodno. Pri svakom mijenjanju pelena važno je nježno i temeljito očistiti bebinu guzu. Odnosno otkloniti sve klice i ostatke urina kako bi se spriječila iritacija.

Bebinu kožu možete očistiti pomoću gaze namočene u toplu vodu ili jednokratnih vlažnih maramica koje su jednostavnije za korištenje jer ne zahtijevaju pranje. Higijenske maramice za njegu dječje kože možemo pronaći na svakom koraku pa ponekad nije lako odlučiti koje su najbolje za vašu bebu. Prilikom izbora odgovarajućih maramica kriterij cijene nije jedini kojim bi se trebali voditi već u obzir treba uzeti sastav i posebne potrebe kože vaše bebe.

Prilikom kupovine higijenskih maramica za njegu dječje kože obratite pažnju na:

Materijal

Jesu li vlažne maramice dovoljno nježne za kožu vaše bebe ovisi o sastojcima i materijalu. Birajte vlažne maramice od prirodnih materijale meke strukture kako ne bi dodatno iziritirale ionako osjetljivo intimno područje.

pH vrijednost

Koliko god pazili i često mijenjali pelene ponekad se dogodi da je dijete dulje izloženo urinu. Zbog toge je pelensko područje sklonije višim pH vrijednostima od normalnih što utječe na sporiju obnovu kože. Prilikom izbora vlažnih maramice odlučite se za one sa sniženom pH vrijednost (4.8-5.5) kako bi se uspostavila pH ravnoteža intimnog dječjeg područja.

 width=

Klinički i dermatološki testovi

Na poleđini maramice provjerite da li su dermatološki i klinički pogodne za osjetljivu dječju kožu. Na tržištu se nalazi velik izbog jednokratnih vlažnih maramica, ali nisu sve prikladne za korištenje na dječjoj koži, posebice na intimnom području.

Sebamed Bebe Nježne vlažne maramice, 72 kom

 width=

Nježno čiste dječju kožu. Sadrže kamilicu i pantenol.

Sadrže dermo- zaštitni losion koji pruža nježno i učinkovito čišćenje s pH vrijednosti 5.5. Formula za njegu kože sadrži kamilicu i pantenolom koji umiruju i štite kožu.