TrudniceWellness za trudnice

Trudnoća uzrokuje razne promjene, od hormonskih i anatomskih, preko histoloških i biokemijskih. Tijelo se prilagođava djetetu koje u njemu raste te vas priprema na buduću ulogu.
1 mjesec prije

Trudnoća uzrokuje razne promjene, od hormonskih i anatomskih, preko histoloških i biokemijskih. Neke od tih promjena kao što su poboljšanje cirkulacije, zategnutost kože i nestanak akni su poželjne. S druge strane, postoje manje lijepe promjene kao što su pojava celulita i strija, otečenost nogu, pojačane glavobolje, nesanica i brojne druge. Neugodne posljedice trudnoće mogu biti podnošljivije, a to je moguće postići na različite načine uz wellness tretmane. U nastavku saznajte nešto više o tome.

Napravite svoj wellness kod kuće

Odlazak u SPA i wellness centre zna biti poprilično velik trošak. Ako si to ne možete priuštiti, kvalitetno se odmorite i obavite potrebne tretmane u svoja četiri zida. Pripremite preparate za njegu i pustite mašti na volju.

Ako se odlučite za opuštajuću kupku, evo koji se dijelovi mogu njegovati:

  • Tanka kosa – važno je oprati kosu prije kupke i prosušiti je ručnikom. Nakon toga, slobodno nanesite veću količinu maske i držite je sve dok ne završite s kupkom. Omotajte je u kapu za kupanje i očekujte izvrsne rezultate.
  • Pore – para iz tople kupke uzrokuje otvaranje i čišćenje pora. Zato je pogodno staviti masku na lice i držati koliko je naznačeno na ambalaži. Maska će bolje djelovati jer su pore otvorene.
  • Dehidrirana koža – u trudnoći je lice dehidrirano i opušteno što nastaje uslijed nedostatka esencijalnih masnih kiselina. Njih tijelo prenosi bebi kako bi se mogla razvijati. Zato je potrebno nanijeti ulje za lice, staviti preko ručnik i ostaviti da djeluje. Nakon toga, lice će biti njegovano i nahranjeno.
  • Vrećice oko očiju – u trudnoći one mogu biti izraženije jer se više vode zadržava na tom području. To je moguće riješiti maskom za oči od krastavaca. Dovoljno ga je naribati, staviti u gazu i zarolati. Postupak je potrebno ponoviti za drugo oko. Držite prislonjeno oko 15 minuta.
  • Nokti – ako ste među sretnicama kojima su nokti u trudnoći ojačali, preskočite ovo. A muče li vas tanki i lomljivi nokti, nanesite na nokte i kožicu oko njega nekoliko kapi ulja. Preporučujemo ulje slatkog badema, marelice i jojobe.
  • Strije – kako trbuh raste, tako se koža rasteže, puca i nastaju strije. Na to mjesto potrebno je kružnim pokretima nanijeti njegujuće ulje.
  • Gležnjevi – ženama u trudnoći čest problem predstavljaju otečene noge, gležnjevi i stopala. Da bi se stanje poboljšalo, potrebno je potaknuti cirkulaciju. Podignite noge i kružnim pokretima prelazite spužvom od gležnja prema gore.

 

 

Wellness i SPA centri

Trudnice trebaju izbjegavati saune i jacuzzije, jer izloženost prevelikoj vrućini može nepovoljno utjecati na bebu. Unatoč tome, postoji velik broj tretmana koje imaju niz blagotvornih učinaka. Masaže dubinskog tkiva nisu poželjne u trudnoći, dok ostale jesu, samo je potrebno ležati na boku umjesto na trbuhu. Prilikom tretmana čišćenja lica, izbjegavajte lasere, dubinske i kemijske pilinge. Neka njega lica bude zasnovana na blagim proizvodima. Za koji god da se tretman odlučite, budite opušteni i uživajte.

 

 

 

Avatar

Mateja

Leave a Reply