12 do 24 tjedna Trudnice

Bebini pokreti u trbuhu – vrijeme je da ih osjetite

Bebini pokreti u trbuhu – vrijeme je da ih osjetite Bebe.hr portal

Miče se!

Pitate se, nakon što ste izdržali premorenost, jutarnje mučnine i mnoge druge tegobe, kad ćete biti nagrađeni i osjetiti kako se Vaša beba miče. I odjednom, to se dogodi! Kad prvi put osjetite da se beba unutar vas miče, bit će to jedno od najuzbudljivijih iskustava Vaše trudnoće.

Većina žena u prvoj trudnoći to osjete tek oko 20-og tjedna. Ako ste jako osjetljivi na svoje tijelo i već imate barem jedno dijete, vjerojatno ćete osjetiti bebu kako se miče i prije 20-og tjedna. Majke su opisale osjećaj kada se beba prvi puta miče kao mahanje krila leptira, škakljanje iznutra ili nadimanje.

Nakon što prvi put osjetite Vašu bebu, zastajat ćete i smješkati se nakon svakoga njezina pokreta. Nakon još nekoliko tjedana pokreti Vaše bebe pretvorit će se iz nježnih u prave karate udarce. U trećem tromjesečju zabavljat ćete se gledajući svoj trbuh kako mijenja oblik s bebinim mijenjanjem položaja. Često je ponašanje bebe u majčinoj utrobi povezano s karakterom. Želite li otkriti malo više o svojoj bebici obratite pažnju na njeno ponašanje u trbuhu. Neka djeca su u utrobi izrazito osjetljiva na vanjske utjecaje pa danima mogu mirovati što zna zabrinuti buduće majke osobito one kojima je to prvo dijete. Imate li bebicu koja stalno pleše u vašem trbuhu nećete moći izbjeći neprestano ritanje i udarce koji znaju i zaboljeti. Ponekad nemirne bebe nakon poroda postanu najmirnija dojenčad, pravila naprosto ne postoje. Ako vaša bebica započne ples baš u trenutku kada krećete na spavanje ili se umiri kada svima želite pokazati da je tu onda u vama raste pravi tvrdoglavac.

Kako potaknuti svoju bebu na aktivnosti?

Želite da vam se vaša bebica javi i potvrdi da je tu? Sljedeći savjeti mogli bi potaknuti bebu na aktivnost. Nemojte se začuditi ako napravi pravi mali disco party u vašoj utrobi.

  1. Podignite noge i odmarajte se
  2. Legnite na bok i budite mirni
  3. Popijte vodu, legnite i pokušajte se opustiti. Možete duboko disati ili pokušati vizualizirati bebu, stavite ruku na trbuh i pričekajte.
  4. Puštajte glazbu vašoj bebi ili joj govorite nježnim glasom.