Trudnice

FAMILY RADIONICE – PRIPREMA ZA POROD I MAJČINSTVO

FAMILY RADIONICE – PRIPREMA ZA POROD I MAJČINSTVO Bebe.hr portal

Family radionice nude sasvim drugačiji pristup pripremi za porod – male, interaktivne radionice su izvrsna prilika da pitate sve što vas zanima.

 width=

Kroz 6 radionica proći ćete teme:

Zdravlje i njega trudnica

Koža trudnica zbog utjecaja hormona u trudnoći se može ponašati drugačije nego inače. Mogao bi vas iznenaditi dermatitis, akne ili pretjerana suhoća. Na radionici ćete saznati s kojim se sve problemima susreću trudnice i koje su mogućnosti ublažavanja tih problema, ali i koja je optimalna njega za trudnice koje nemaju neke posebne probleme.
Velika većina trudnica strahuje od strija pa ćemo se posebno osvrnuti i na mogućnosti sprečavanja ovog čestog problema u trudnoći.
Imate ćete prilike provjeriti s mag. farmacije koje lijekove u trudnoći smijete koristiti, a koje je bolje zamijeniti sigurnijim lijekovima, te koji dodaci prehrani su vam u kojem tromjesečju potrebni. Naravno, osim dodataka prehrani saznat ćete za kojim vitaminima i mineralima postoji povećana potreba u trudnoći i kako ih dobiti i iz hrane.
Također ćete saznati sve o vođenju trudnoće i koje vas sve pretrage očekuju i zašto se rade. Moći ćete pitati sve što vas zanima o prenatalnoj dijagnostici i prodiskutirati s ginekologom koje su pretrage nužne.

Fizička priprema za porod

Ako je s trudnoćom sve u redu, vježbanje je i više nego preporučljivo. Saznat ćete sve o blagodatima vježbanja kao što su manji porast težine u trudnoći, poboljšana mobilnost, lakši porod i brži oporavak. Mnoge žene u trudnoći pate od bolova u leđima i ukočenosti. Saznajte smiju li trudnice na masažu i kakva vrsta masaže se proporuča. Kegelove vježbe mogu olakšati porod i razdoblje nakon poroda. Sna radionici možete pitati sve što vas zanima o Kegelovim vježbama. Jedna od odličnih priprema za porod je i akupunktura za koju možete čak i dobiti uputnicu od vašeg liječnika. Saznajte kako vas akupunktura priprema za porod. Također možete dobiti korisne savjete kako se pripremiti za porod od 36. tjedna na dalje uz pomoć datulja, čaja od lista maline i masažom međice.

Porod

Kako biste došli spremni na porod, saznat ćete kako započinje porod, kroz koje sve faze poroda ćete proći i koliko koja može potrajati.
Pravilno disanje je ključ opuštanja na porodu i zato ćemo proći nekoliko tehnika disanja koje će vam olakšati porod.
Na porodu su vam dostupne i određene metode olakšavanja boli, od epiduralne analgezije do opuštanja masažom i tehnikama disanja. Sigurno ćete pronaći neku koja vam odgovara i moći postaviti pitanja o svakoj od njih.
Tijekom poroda su ponekad potrebne medicinske intervencije. Primalja će vam objasniti koje sve postoje i u kojim slučajevima su nužne. Nakon poroda slijedi oporavak, a o njegovom tijeku ćete moći pitati sve što vas zanima.

Strahovi u trudnoći i priprema za porod i babinje

Strah od poroda je jedan od najčešćih strahova trudnica. Često je uzrokovan prethodnim iskustvima poroda ili tuđim iskustvima, a i strahom od nepoznatog. Nisu rijetki niti strahovi vezani uz trudnoću, ali i kasniju njegu novorođenčeta. Na ovoj radionici poradit ćemo na metodama otpuštanja straha uz stručno vođenje. Proces rađanja nije samo fizički orijentiran već je i psihološki proces. Hipnoporod uključuje dvoslojni pristup – pomoću tehnika opuštanja ne utječe se samo na umanjenje straha već i na fizičke procese što olakšava porod. Naučit ćete metode opuštanja i meditacije i saznati sve tehnikama hipoporoda. 

Babinje je razdoblje od otprilike 40 dana nakon poroda na koje se žene i njihovi partneri najčešće adekvatno ne pripreme. Saznat ćete što vas sve očekuje u babinju i na koji način si olakšati ovo divno, ali teško razdoblje. Za babinje je potrebna priprema. Sudionice će dobiti popis koji će im olakšati pripremu za babinje i osvijestiti koja vrsta pomoći će im biti potrebna u tom razdoblju. Također će saznati koje sve vrste psihičkih i fizičkih promjena će im se događati i kako se na njih pripremiti.Od fizičkih promjena mogu očekivati probleme s kožom, opadanje kose, pojačanu potrebu za određenim vitaminima i mineralima. Na radionici će moći pitati sve što ih zanima kako bis e što bolje pripremile.Od psihičkih promjena može doći do baby bluesa te postporođajne depresije. Saznat ćete kako je prepoznati i kad potražiti pomoć Neispavanost i nervoza mogu utjecati na odnos s partnerom. Saznat ćete kako što lakše prebroditi ovo krizno razdoblje.

Njega novorođenčadi

Niste do sada bili u doticaju s novorođenčadi i ne znate kakvu odjeću pripremiti, u kojim brojevima i kojim količinama? Ne znate koliko tetra pelena vam treba i koliko toplo treba obući dijete prilikom izlaska iz bolnice. Na ovoj radionici ćete riješiti sve svoje dvojbe. Pelene vam se čine kao nešto vrlo komplicirano i nikad niste imali priliku premotati dijete? Saznat ćete koje su prednosti raznih vrsta pelena, a moći ćete na lutkama isprobati kako izgleda prematanje. Čuli ste za babyhandling, ali niste sigurni što je to? Imat ćete priliku pitati sve što vas zanima.

Dojenje

O blagodatima dojenja ste već sigurno čuli, ali niste sigurni kako ćete se snaći? Naučit ćete sve o tehnikama dojenja, koliko često dojiti i kako prepoznati i ukloniti potencijalne probleme koji se mogu javiti. U slučaju da ne možete ili ne želite dojiti ili da je djetetu potrebna nadohrana uz vaše mlijeko, saznat ćete na koji način davati djetetu adaptirano mlijeko.

Radionice će se održavati dva puta tjedno po 2,5 h. Moguće je sudjelovanje u čitavom ciklusu radionica, ali i u pojedinim radionicama.

Cijena:

Čitav ciklus: 1500 kn

Pojedina radionica: 300 kn

Ciklus radionica počinje 7.2.2020.

Radionice će se održati sljedećom dinamikom:

7.2. (17-19:30) Radionica: zdravlje i njega trudnica

8.2. (10-12:30) Radionica: Strahovi u trudnoći i priprema za porod

9.2. (10-12:30) Radionica: Fizička priprema za porod i babinje

15.2. (10-12:30) Radionica: Porod

21.2. (17-19:30) Radionica: Njega novorođenčeta

22.2. (10-12:30) Radionica: Dojenje i dohrana bebe

Radionice se održavaju na adresi Črnomerec 46, Zagreb.

Na info@bebe.hr možete dobiti sve dodatne informacije i rezervirati termin.

Vidimo se!