Trudnice

Savjetovanje i pomoć trudnicama i novopečenim majkama

Savjetovanje i pomoć trudnicama i novopečenim majkama Bebe.hr portal

Trudni ste i razmišljate o trudničkom tečaju? Informacije koje tamo možete dobiti bi mogle biti dragocjene za vas i vašeg partnera. Trudnički tečajevi obično obuhvaćaju informacije koje će vam koristiti tijekom trudnoće, za vrijeme porođaja i u prvim danima s djetetom. Osim korisnih informacija možete dobiti i podršku i pitati sve što vas zanima. Upoznat ćete i druge parove i s nekim moći podijeliti brige i strahove koji samo roditelji koji iščekuju mogu razumjeti. Sudjelovanje u trudničkom tečaju će vam zasigurno povećati samopouzdanje kad se suočite s velikim događajem.

Trudnički tečajevi u bolnicama su uglavnom informativnog tipa i na njima ćete saznati što možete očekivati kad se uputite u bolnicu na porod.  Osim bolničkih tečajeva, dostupni su i manji, intimniji tečajevi na kojima možete postavljati pitanja i dijeliti brige i savjete.

Na organizaciju takvog tečaja odlučila se i Brankica Ruševljan Osrečak iz Lipovca koja je otvorila prvi obrt za savjetovanje trudnica i budućih majki i za pružanje konkretne pomoći ženama u tom najljepšem, ali i najtežem razdoblju života. Brankica je majka dvoje djece s 15 godina radnog iskustva u radu sa trudnicama, rodiljama, babinjačama i novorođenčadi. Zaposlena je u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, a završila je Visoku primaljsku školu u Rijeci.

MaLa Princess

 width=

Cilj obrta MaLa Princess je savjetovanje i podrška trudnicama koje su često preplavljene različitim informacijama koje kod njih izazivaju strah i nedoumice.

Najčešća pitanja koja muče trudnice su: zašto se beba nije micala neko vrijeme, kakav je normalan tijek ginekoloških pregleda, kako izgleda porod, kako će se snaći u porodu i sl.

Podrška trudnicama i rodiljama moguća je u nekoliko oblika:

Kućne posjete

Prema pozivu klijentice kućne posjete su moguće zbog:

  • pomoći oko kupanja novorođenčeta
  • pomoć oko toalete pupka
  • pomoć oko dojenja

Radionice

 width=

U sklopu radionica majke će:

  • vježbati presvlačiti bebu
  • raditi toaletu pupka na lutki
  • vježbati kupanje novorođenčeta
  • učiti položaje dojenja

Tečajevi , Individualni tečajevi

Tečajevi za trudnice , buduće roditelje ( majke , očeve ) – odvijaju se u grupama do 8 osoba Po dogovoru su mogući i individualni tečajevi.

Prijaviti se možete na Facebook stranici obrta MaLa Princess.